Μουτζούρης για το μεταναστευτικό: Έχει καταλυθεί το κράτος στο Βόρειο Αιγαίο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για εγκατάλειψη των νησιών του Βορείου Αιγαίου όσον αφορά το μεταναστευτικό, εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, τονίζοντας ότι εξαιτίας των μεγάλων προσφυγικών ροών «έχει καταλυθεί το κράτος στο Βόρειο Αιγαίο».

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνουμε περιφέρεια προσφύγων», κάτι που και οι υπόλοιποι συνέλληνες δεν πρέπει να το επιτρέψουν επισήμανε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι «κανένας υπουργός δεν έρχεται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη «η κατάσταση έχει εγκαταλειφθεί και το σχέδιο αλλάζει κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει σχέδιο» είπε σε υψηλούς τόνισε κάλεσε τους υπουργούς «να φύγουν από τα γραφεία τους σήμερα και να έρθουν στο Αιγαίο», καθώς όπως είπε «καταλύεται το κράτος».

Οι ροές από τα τουρκικά παράλια παραμένουν αμείωτες. Μόνο τον Δεκέμβριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στα νησιά ξεπέρασαν τις 5.000. Αναλυτικά, 3.681 έφτασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.