Μητσοτάκης – Τσίπρας: Σημειώσατε Χ (ή “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”)

 

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι, στήριξε τις ελπίδες του σε λάθος πρόσωπα, εξαπατήθηκε ή/και προδόθηκε από αυτά.

Τούτο, μάλιστα είναι σύνηθες στην πολιτική βιωτή του τόπου και διαρκώς επαναλαμβάνεται σαν την κίνηση ενός κύκλου.

Όλοι θυμούνται τις (δίκαιες) αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών κατά της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), για την ληστρική αντιμετώπισή της, τόσο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων όσο και στο μεταναστευτικό.

Η ΝΔ, τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση έδιδε “γη και ύδωρ”, προκειμένου να καταστεί κυβέρνηση, υποσχόμενη ότι, θα αποκαταστήσει τα δέοντα σε αμφότερα.

Ευδόκησε ο λαός και η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Καμία ενέργεια εκ μέρους της για το Σκοπιανό. Οι Βορειοελλαδίτες αισθάνονται σφόδρα εξαπατημένοι !

Κι ερχόμαστε στο μεταναστευτικό. Μας έλεγαν για φύλαξη συνόρων. Δεν την είδαμε !

Μας έλεγαν για επιστροφές-απελάσεις μη δικαιούντων ασύλου. Δεν τις είδαμε !

Μας έλεγαν για ολιγοήμερη παραμονή των μεταναστών, μέχρις ότου γίνει καταγραφή και ταυτοποίησή τους.  Αντ΄ αυτού, μιλούν για υπερμεγέθεις δομές (θεωρητικά κλειστές που, όμως, θα … εξέρχονται οι μετανάστες, κατόπιν αδείας…) !!!

Αντιλαμβάνεται, πλέον, κάθε πολίτης ότι, εμπαιζόμαστε καταφανώς !

Εμπαιζόμαστε, διότι, το σχέδιο ακριβώς αυτό είχε η προηγούμενη κυβέρνηση (το οποίο αποδοκίμασε πλήρως ο λαός) και έρχεται η σημερινή να παρουσιάσει ως σωτήριο !

Ας δούμε, λοιπόν, τις ομοιότητες:

  • Αρμόδιο υπουργό για τα ΠΡΟΚΕΚΑ και τις δομές μεταναστών είχε ο ΣΥΡΙΖΑ απόστρατο στρατηγό (Τόσκας). Απόστρατο στρατηγό έχει και η ΝΔ (Στεφανής).
  • Ίδιο σχέδιο για τα ΠΡΟΚΕΚΑ έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
  • Κατηγορούσε για τον σχεδιασμό αυτό ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μηταράκης τον τότε κυβερνητικό Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδη, κατηγορεί σήμερα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης τον Υφυπουργό κ. Μηταράκη !
  • Κλειστή δομή στο Μερσινίδι έλεγε ότι θα κάνει ο Τόσκας για το ΠΡΟΚΕΚΑ (που, όταν πήγαμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 08-11-2016, διαπιστώσαμε ότι, το κλείσιμο θα ήταν με 3 μέτρα ύψος από … κοτετσόσυρμα !!!). Κλειστή δομή λέει και ο Στεφανής, δίχως να έχει παρουσιάσει επακριβώς τη μορφή και τον τρόπο φύλαξής της.
  • Συνηγορούσε ο πρώην Δήμαρχος για τη δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ (το απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο), συνηγορεί και ο σημερινός -αρκεί, λέει, να μην υπερβαίνει τα 500 άτομα- (επίσης το απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο).
  • Και οι Μουζάλας-Τόσκας (τότε) και οι Στεφανής- Πέτσας (σήμερα), ανέφεραν ότι, προηγήθηκε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές (άραγε ποιες, πότε, με ποιους και πώς;), κάτι που δεν διαψέυστηκε ούτε τότε ούτε σήμερα !

Εν κατακλείδι: Όλοι κόπτονται και “σφάζονται” για τον λαό, μέχρι να πάρουν την εξουσία. Όταν το κάνουν λησμονούν τον λαό και ολοκληρώνουν το έργο των προκατόχων τους. Θέλετε να δούμε αντίστοιχα θέματα στην παιδεία; Θέλετε να δούμε τι έκαναν οι προηγούμενοι στο θέμα της αποποινικοποίησης της βλασφημίας και τι τελικά επικράτησε σήμερα με την ΝΔ; Θέλετε να δούμε σε πλείστα όσα θέματα κοινωνικής πολιτικής; Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Για την περίπτωσή μας αυτή, ο Χριστός είπε το σοφότερο όλων: «Ουαί υμίν, ότι έξωθεν μεν φαίνεσθε άνθρωποι δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας» (Ματθ. ΚΓ΄, 27-28)

Τελικά, ο αείμνηστος (αγωνιστής της δημοκρατίας και συνειδητός Χριστιανός, έμπρακτα Ορθόδοξος) Νίκος Ψαρουδάκης, είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε:

«Μην πιστεύετε ούτε τους άθεους κομμουνιστές, ούτε τους φιλελεύθερους δεξιούς-υποκριτές αστοχριστιανούς».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.