Μητσοτάκης: Δε υπάρχει χρόνος για χάσιμο και δεν ζητώ καμία περίοδο χάριτος

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μια νίκη της Ελλάδας, μια νίκη όλων των πολιτών της Ελλάδας. Δεν ζητώ μια περίοδο χάριτος, επειδή δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Η βουλή θα εργαστεί όλο το καλοκαίρι. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο κι έχει έρθει η στιγμή να το αποδείξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια «Το κράτος έγινε πιο αναποτελεσματικό, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει πριν ακυρώθηκαν και ο συνολικός πολιτικός διάλογος έγινε τοξικός σε τέτοιο βαθμό που τέθηκαν πραγματικά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του δημοκρατικού μας συστήματος».

Στην συνέχει ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στα θέματα ασφάλειας που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία λέγοντας ότι «Αρχικά, η διαχείρισή του μεταναστευτικού προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μόνο από την Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε αυτό το ζήτημα δεν ήταν επαρκής. Κάποιες χώρες, κυρίως χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, έχουν δηλώσει ότι το πρόβλημα αυτό δεν τους αφορά, ότι αφορά μόνο τα κράτη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της Ευρώπης και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την ανάπτυξη μιας ευρωπαικής συνοριακής αστυνομίας».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Είναι επίσης απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και να εναρμονιστούν οι πολιτικές ασύλου των χωρών της Ε.Ε. Αλλά, δεδομένου ότι αυτό δεν είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον, θα αλλάξουμε την εθνική μας πολιτική χορήγησης ασύλου και θα απλοποιήσουμε σημαντικά τις διαδικασίες, προκειμένου να καταστούν γρηγορότερες και πιο αποτελεσματικές. Έτσι, όσοι δικαιούνται άσυλο θα συνεχίσουν να διαμένουν στην Ελλάδα, και όσοι δεν έχουν το δικαίωμα αυτό, θα επιστρέφουν στην Τουρκία».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Δεν θα λάβουμε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. Θα υπάρξουν ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους, κάτι το οποίο είναι ένα μέτρο, ας πούμε, ευχάριστο, αλλά απαιτείται πολλή σκέψη για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε, έτσι ώστε να ευνοήσουμε την ανάπτυξη. Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα φιλόξενη για τους επενδυτές. Πρέπει επίσης, να επενδύσουμε στην εκπαίδευση, στην ενθάρρυνση των ταλέντων, στην ψηφιακή οικονομία. Αυτές είναι οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι εύκολες. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί πλέον να λάβουμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη».

Τέλος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταπλήξει την ευρωζώνη με την ανάπτυξη που θα σημειώσει διότι θα επιτύχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς μπροστά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.