Μητροπολίτης Χίου: “Η ηρωική μάχη του Αίπους καθιστά εμάς υπεύθυνους, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά, να πατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών”

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε τη Χίο ο Υφυπουργός και Ειδικός Συντονιστής για το μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο Υφυπουργός παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης στις Καρυές για τη παράδοση της Χίου από τους Οθωμανούς στον ελληνικό στρατό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος, εκφώνησε επίκαιρη ομιλία παρουσία του ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό, υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της Χίου και τη μάχη του Αίπους λέγοντας « Η ηρωική μάχη του Αίπους καθιστά εμάς υπεύθυνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα ούτε προσωρινά να πατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.