Μηταράκης: Ξεκίνησαν οι επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

Την επιστροφή 11 μεταναστών στην Τουρκία γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο υπουργός ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες ήταν «παράτυποι» και είχαν καταγωγή από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία. «Επιστρέψαμε σήμερα από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία 11 παράνομους μετανάστες, από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο & Τυνησία, οι οποίοι δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα» έγραψε στο Facebook ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως είχε δηλώσει, άλλωστε «από την 1η Ιανουαρίου 2020 εφαρμόζουμε μία νέα πολιτική ασύλου και έχουμε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο βιβλίο αιτημάτων ασύλου και είναι κρίσιμο οι νέες αιτήσεις, οι οποίες θα εξετάζονται ξεχωριστά από τις παλιές, αυτές να αντιμετωπίζονται γρήγορα, αυτές να οδηγούν σε ταχείες επιστροφές προς τις χώρες προέλευσης όσων δεν δικαιούνται ειδικής προστασίας, γιατί αυτή η διαδικασία είναι που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά. Έχουμε πρόβλημα στις παλιές αιτήσεις, μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση γύρω στις 75.000, αλλάζουμε διαδικασίες, διευκολύνουμε διαδικαστικά την έκδοση αποφάσεων, θεωρώ ότι γρήγορα θα έχουμε απτά αποτελέσματα». «Η σωστή εφαρμογή της πολιτικής μας θα μας βοηθήσει να άρουμε τη δυσπιστία που έχουν αυτήν τη στιγμή οι τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.