Μηταράκης: Καταργείται η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020

«Όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και στον Μάκη Πολλάτο, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

«Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. «Βάζουμε αυστηρότερους όρους», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Αναφερόμενος στο κρούσματα κορωνοϊου σε δομές φιλοξενίας μεταναστών ο Νότης Μηταράκης είπε: «Στην χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».

Μιλώντας για το περιστατικό στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής στο Κρανίδι».

Τέλος αναφερόμενος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «υπάρχουν οργανώσεις που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. Το Φεβρουάριο ιδρύσαμε μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα υπάρξουν έλεγχοι για να δούμε το ρόλο της κάθε ΜΚΟ».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.