Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη

«Εκπαίδευση, ψυχαγωγία, νέοι δρόμοι, αυτοί είναι οι στόχοι του πολιτιστικού και ανθρωπιστικού οργανισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, που, εκτός από την υπόλοιπη δραστηριότητά της όλο το χρόνο, διοργανώνει και το μοναδικό στην Ελλάδα «Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής. Η Μουσική  της εποχής και του τόπου μας».

Το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, 30 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2019,  πλούτισε τη Χίο με μοναδικές εκδηλώσεις. Τυχεροί όσοι τις παρακολούθησαν, πιο τυχεροί οι Χιώτες μουσικοί και μαθητές που συμμετείχαν και είχαν την απίστευτη ευκαιρία να μελετήσουν και να παίξουν δίπλα και μαζί με εκπληκτικούς σπεσιαλίστες μουσικούς και καλλιτέχνες από άλλα μέρη της Ελλάδας και επίσης της Αμερικής και της Ευρώπης.

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αισθάνεται υπερήφανη καθώς μπορεί να καμαρώνει και για μια άλλη εκδήλωση που πρόσφατα διοργάνωσε, «Το ρολόι του 20ού αι.- Παλιά τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία».

Δεν ήταν μόνο τα τραγούδια που ακούστηκαν, που γλυκά αγαπιούνται ως σήμερα, αυτά που φέρονται στην ιστορία της ελληνικής μουσικής ως «ελαφρά» και τοποθετούνται από την εποχή του Μεσοπολέμου ως τη δεκαετία του 1960. Ήταν η παράσταση σε όλες τις παραμέτρους της. Σπάνια βρίσκεται κανείς  μπροστά σε τέτοια αρτιότητα, λεπτεπίλεπτη ισορροπία, καλαισθησία, γνώση βαθιά και τέλεια. Όλα είχαν υπολογιστεί με γνώμονα την αξιολάτρευτη εμμονή του Δαυίδ Ναχμία να αναδείξει την ομορφιά και τη σπουδαιότητα αυτού που μελετά δεκαετίες με παθιασμένο έρωτα. Όλα ήταν στον υπερθετικό, με κορύφωση την πιανιστική συνοδεία, που ήταν μια πραγματική μοναδική  ενορχήστρωση.

Αυτή  η συναυλία ήταν σπουδή,  ακριβώς γιατί ήταν μελετημένη όχι για να εντυπωσιάσει, αλλά για να  αναδείξει την ομορφιά του συγκεκριμένου μουσικού είδους. Γι ` αυτό έπρεπε να την παρακολουθήσουν και  να  τη σπουδάσουν με προσοχή όλο όσοι ασχολούνται με το τραγούδι, χορωδιακό και ατομικό. Μεγάλο το χάσιμο για όσους την έχασαν….

Η  ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κλείνει αυτή  την ανακοίνωση με την ευγνωμοσύνη της στους ακριβούς  χορηγούς της, τους φίλους και συνεργάτες της, το εκλεκτό και εκλεκτικό κοινό της και βέβαια  στους πρωταγωνιστές της συναυλίας, τον πιανίστα και μαέστρο  Δαυίδ Ναχμία και τους συνεργάτες του, τους μοναδικούς Θάνο Πολύδωρα και Εβελίνα Νικόλιζα.

Όλοι τους ΑΞΙΟΙ!» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Δ.Σ. της ΜΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.