Με μικροπρέπειες ασχολείται η Λιμενική Αρχή

Γράφει ο Παντελής Κυδώνης

Με ζητήματα μηδαμινής σημασίας ασχολείται η Κεντρική Λιμενική Αρχή Χίου και κάνει τα “στραβά μάτια” στους παράνομους της προκυμαίας.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, καταπατά τη νομοθεσία ορισμένες φορές και η ίδια η υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, όλοι γνωρίζετε ότι αν περπατήσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας στην οδό Λεωφόρο Αιγαίου θα παρατηρήσετε πολλές αυθαιρεσίες και παρανομίες. Όμως, για κάποιο λόγο τα Λιμενικά όργανα κάνουν τα “στραβά μάτια”.

Έχουμε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ουκ ολίγες φορές, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές κωφεύουν.

Η καταπάτηση σε όλο της το μεγαλείο… Τραπεζοκαθίσματα και ταμπέλες καταστημάτων τοποθετημένα πάνω σε διαβάσεις τυφλών.

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, από τα αρμόδια όργανα, αν διαφυλάττουν μέχρι τώρα ικανοποιητικά το συμφέρον των πολιτών και φροντίζουν να υπάρχουν επαρκείς χώροι για την κίνηση των πεζών, να μην εμποδίζονται οι οδηγοί τυφλών, οι ράμπες αναπήρων, οι διαβάσεις πεζών, η ορατότητα των σηματοδοτών και άλλα αναγκαία στοιχεία για την ασφάλεια των διακινουμένων;  Ακόμα και οχήματα της Λιμενικής Αρχής Χίου καταπατούν πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών.

Τελικά ποιος θα μεριμνήσει για αυτόν τον τόπο; Τα όργανα της τάξης; Που παραβιάζουν οι ίδιοι τον Κ.Ο.Κ;

Έχει χυθεί αρκετό μελάνι και όχι άδικα, σε παλαιότερα δημοσιεύματά για την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Λεωφόρο Αιγαίου. Όμως, οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν καμία σημασία. Γιατί; Ποιοι είναι άραγε οι λόγοι που είναι τόσο αδιάφοροι; Περιμένουν μήπως να θρηνήσουμε κάποιο αθώο θύμα – πολίτη, που καθώς θα περπατάει αμέριμνος στο πεζοδρόμιο ή στην διάβαση θα πέσει ή θα σκουντουφλήσει πάνω στα τραπεζάκια, ή στις καρέκλες ή στις ταμπέλες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά έως και θανάσιμα;

Τα άτομα με αναπηρίες, μια πολύ σημαντική και ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας. Φυσικά και γνωρίζετε τα δικαιώματα τους και ότι έχουν προτεραιότητα στην ζωή. Αλλά δυστυχώς δεν τους δίνετε καμία σημασία. Για την συγκεκριμένη παράβαση του Λιμενικού που μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, ανάπηρος συμπολίτης μας, ο οποίος σταμάτησε για λίγα λεπτά να αποβιβαστεί δέχτηκε έκθεση βεβαίωση παράβασης από τη Λιμενική Υπηρεσία εις γνώσιν της Λιμενάρχη, κας Ειρήνης Αργύρη. Εδώ ταιριάζει η φράση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκτράτεις».

Ας περάσουμε σε ένα άλλο ζήτημα, εξίσου σημαντικό. Μια βόλτα αν κάνει κανείς εδώ και πάρα πολύ καιρό στο λιμάνι της Χίου, ειδικά βραδινές ώρες θα αντιληφθεί ότι ο πράσινος φάρος του κεντρικού λιμανιού του νησιού μας δεν λειτουργεί!

Οι αρμόδιοι τι περιμένετε; Να προσαράξει κάποιο πλοίο πάνω στους βράχους για να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί και πάλι σε λειτουργία;

Ο πράσινος φάρος του κεντρικού λιμανιού του νησιού ΔΕΝ λειτουργεί εδώ και πάρα πολύ καιρό

Λύματα στο κεντρικό λιμάνι του νησιού

Εγκαταλελειμμένο σκάφος στην οδό Χανδρή. Ποιος είναι ο υπεύθυνος;
Η Τροχαία του Λιμενικού Σώματος ή η Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Χίου;

Πόσες φορές σας έχουν καλέσει για διατάραξη κοινής ησυχίας κα Λιμενάρχης; Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Θα μου πείτε ότι όλα είναι ρόδινα φυσικά τη νύχτα στο νησί μας ή ότι υπεύθυνο για την αστυνόμευση των καταστημάτων είναι το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και ξημερώματα του Σαββάτου το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου αλλά και του 100 παίρνει φωτιά από τα απανωτά τηλεφωνήματα και τις καταγγελίες.

Η παραλιακή οδός της Χίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο νυχτερινό κέντρο. Εσείς τι κάνετε; Από το Κέντρο στέλνετε περιπολικό του Λιμεναρχείου ή της Αστυνομίας, τα στελέχη κατά την άφιξή τους διαπιστώνουν σειρά παρατυπιών και παρανομιών, που φυσικά δεν σχετίζονται μόνο με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας, αλλά και με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κτλ. Όλη η παραλιακή έχει μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκτός καταστημάτων, καταπατώντας τα πεζοδρόμια. Πόσες καταγγελίες έχετε και σε πόσες συλλήψεις έχετε προβεί υπευθύνων νυχτερινών καταστημάτων της Λεωφόρου Αιγαίου; Τι κάνετε για όλα αυτά; Τελικά ποιοι θα μαζέψουν αυτήν την κατάσταση;

Θα θέλαμε για άλλη μία φορά να απευθυνθούμε σε όλους τους παράνομους και πάνω από όλα στην Υπηρεσία του Λ.Σ. για την κατάντια της παραλιακής οδού και του Λιμένα της Χίου.

Γιατί εσείς είστε οι υπεύθυνοι, η δική σας υπηρεσία, για τις καταπατήσεις, τις παρανομίες, τα λύματα και τη δυσοσμία του κεντρικού λιμανιού του νησιού.

Ο πολίτης καλώς ή κακώς θα παραδειγματιστεί από σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι μας λίγο – πολύ παρανομούμε. Πώς ο πολίτης θα είναι νόμιμος, όταν η κάθε αρχή που θα χρειαστεί να τον επαναφέρει στην τάξη παρανομεί η ίδια πριν από εκείνον;

Φιλικά,

Παντελής Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.