Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και συνεχίζει καταπατώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης να αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα σαν δήθεν τουρκική»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηλιτεύει την ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται, πέραν των άλλων ανιστόρητων στοιχείων της, σε δήθεν ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και ζητά την απόλυτη καταδίκη της Επιτροπής τέτοιων αναφορών που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πέραν των όσων απαράδεκτων και ανιστόρητων εμπεριέχονται ότι δήθεν η Ελλάδα βασάνισε Τούρκους και Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας και τους εξολόθρεψε συστηματικά, σε αυτήν κάνει και μία αναφορά για «απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στη τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα».

Και εδώ ακριβώς υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να τονιστούν και να μην αφήνονται σκιές κατά της Ελλάδος.

Καταρχήν στην Ελλάδα και σύμφωνα με τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάννης, που φέρει την υπογραφή πολλών κρατών, δεν υφίσταται καμία τουρκική μειονότητα. Υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

Αν και η Τουρκία είναι ένα υπό ένταξη κράτος δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Η τουρκική πολιτική ηγεσία επιχειρεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως δια του προέδρου της να αμφισβητήσει μία Διεθνή Συνθήκη, αυτή της Λωζάννης σε μία προσπάθεια να προχωρήσει σε αναθεώρησή της. Αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τροπολογία που κατετέθη σε Ψήφισμα για το «πάγωμα» των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, ενώ η Συνθήκη της Λωζάννης θεωρείται κοινοτικό κεκτημένο.

Η χώρα μου, η Ελλάδα ως μία σύγχρονη δημοκρατία δυτικού τύπου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια, σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο, τις ατομικές και τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως διάκριση στην αντιμετώπιση των πολιτών της.

Ερωτάται η Επιτροπή:

–          Είναι σε γνώση της η απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών;

–          Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση;»

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.