Μανώλης Βουρνούς: Θα είναι χαρά μας να δούμε τα έργα που ξεκινήσαμε να ολοκληρώνονται

Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη προχώρησε το πρωί της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019, ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για τη Χίο» και συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και οι πρώην αντιδήμαρχοι Στρατής Γδύσης και Γιώργος Μπελέγρης.

«Είμαστε εδώ, δίπλα στην δημοτική αρχή για να την στηρίξουμε όπου χρειαστεί προκειμένου να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τα έργα που αφήσαμε. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει ένα έργο, να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Χίο», Μανώλης Βουρνούς.

Σχετικά με την “κατηγορία” του δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, για την προεκλογική διαφήμιση 25 μελετών για το νέο ΕΣΠΑ ο κ. Βουρνούς ανέφερε ότι η Πρωτοβουλία έκανε αυτό που έκαναν όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατ’ εντολή της Περιφέρειας, πρότεινε έργα που πρέπει να ωριμάσουν. «Κατηγορούμαστε για προεκλογικές εξαγγελίες 25 έργων, όταν υπάρχει ήδη έργο έτοιμο να παρουσιάσουμε. Δεν είχαμε ανάγκη να κάνουμε αναφορά σε 25 μελέτες που πιθανόν να ενταχθούν -κάποια στιγμή- για έργα που θα γίνουν στο μέλλον», υπογράμμισε ο Μανώλης Βουρνούς.

Ο Στρατής Γδύσης με τη σειρά του, δήλωσε ότι, μετά το τέλος της θητείας τους είχαν αφήσει πλήθος έργων ενταγμένο στο ΕΣΠΑ γύρω στα 70 εκατομ. ευρώ, όπως νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, λιμάνι των Καρδαμύλων κ.ά.

Συνέχισε λέγοντας: «Όλα αυτά δεν ήταν εύκολα. Πολλά από αυτά ξεκίνησαν από το μηδέν. Με συνεχή αγώνα όμως, μελέτες, ένταξη και χρηματοδότηση έργων βοηθήσαμε και εμείς για να προχωρήσουν. Πιστεύω η δημοτική αρχή να συνεχίσει αυτό το έργο και να το ολοκληρώσει. Θα ήταν χαρά μας να το δούμε ολοκληρωμένο και είμαστε στη διάθεσή τους όπου χρειαστεί να βοηθήσουμε» υποστήριξε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στρατής Γδύσης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Γιώργος Μπελέγρης, ευχήθηκε να προχωρήσουν τα έργα που άφησαν “σχεδόν έτοιμα στο συρτάρι”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση και αδειοδότηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών, στην δημιουργία πράσινου σημείου, στην δημιουργία δικτύου αποκομιδής των βιοαποβλήτων κ.ά.». Θα ήταν μεγάλη μας χαρά αυτά τα έργα που σχεδιάσαμε να ολοκληρώνονται για να πάει το νησί μας ένα βήμα μπροστά.

Η απάντηση του Δημάρχου Χίου Στ. Κάρμαντζη

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Χίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σχετικά με τη συνέντευξη του κ. Βουρνού και τις αναφορές του στην νέα δημοτική αρχή θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής. Ο κ. Βουρνούς μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι απήλθε της δημοτικής αρχής και ότι ο Λαός της Χίου τον κατέταξε τρίτο στις επιλογές του, αποδοκιμάζοντας και την πολιτική και την διοίκηση του.

Κατανοούμε την αξεπέραστη -όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα πολιτική του συμπεριφορά- πίκρα  για την εκλογική του ήττα που είναι και η αιτία της τόσο πολεμικής αντιπολιτευτικής του τακτικής,  με τον πιο κραυγαλέο τρόπο και από το πρώτο δευτερόλεπτο που αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την αυτοδιοίκηση, οπότε ας μην κόπτεται τόσο υποκριτικά για δήθεν συναίνεση και στήριξη! Είναι αυτό το «καινούργιο» που ευαγγελιζόταν και που τελικά συνεχίζει και ως αντιπολίτευση να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται εκπροσωπώντας  το πιο παλιό από το παλιό!

Δεν θα τον παρακολουθήσουμε στον αποπροσανατολισμό του για να παραμείνει στην επικαιρότητα και να παρουσιάζει το μαύρο ως  άσπρο στα πεπραγμένα  της δημοτικής του αρχής την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα έκρινε εκκωφαντικά. Ωστόσο, η Χίος τον έκρινε και τον κατέταξε! Συνιστούμε, λοιπόν, στον κ Βουρνού πολλή ψυχραιμία και πολλή υπομονή! Πράγματι, όπως ο ίδιος λέει, βήμα βήμα κτίζονται όλα και συμφωνούμε σε αυτό! Με μόνη διαφορά, ότι άλλο το βήμα της χελώνας και άλλο  του αλόγου!

Όσο για την νέα δημοτική αρχή της Χίου μας, απλά, εμείς και ξέρουμε και θελουμε και μπορούμε!!!”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.