Μαλβίνα Κάραλη – Η Αξία της διαχρονικότητας

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα

Κοιτάζοντας ένα παλιό περιοδικό που μου χάρισαν με εξώφυλλο την …δική μας Μαλβίνα Κάραλη (λόγω καταγωγής), ανέτρεξα στο διαδίκτυο να βρω περισσότερα σχόλια γι’ αυτήν και αυτό υπήρξε η αφορμή του μικρού κειμένου με θέμα την Μαλβίνα Κ. και  την σχέση της με  την αξία της διαχρονικότητας. Την αξία των ταλαντούχων δημιουργών που τα λόγια και τα έργα τους με την διαχρονικότητα που τα διακρίνει τους περνά στην κορυφή του τομέα τους ,τους περνά στην αθανασία.

Μαλβίνα Κάραλη. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, παρουσιάστρια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, αντικομφορμίστρια μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η Μαλβίνα γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του  1954 στη Χαλκίδα  με καταγωγή από την Θράκη και… τα Ψαρά.

Το πραγματικό της όνομα; Μαρία-Ελένη Σακκά.

Απεβίωσε στην Αθήνα μετά από άνισο και πολύχρονο αγώνα με την ασθένεια του καρκίνου στις 7  Ιουνίου 2002.

Ιδιόμορφη προσωπικότητα και πολυσχιδής, η Μαλβίνα “έγραψε” ιστορία στο χώρο των Μ.Μ.Ε όπου και δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών σε όλα τα μέσα επικοινωνίας.

Λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών αλλά και των εξελίξεων και εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή-εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές- αυτό που σας μεταφέρω σήμερα είναι η τοποθέτηση της (που άντλησα από το διαδίκτυο) για κυβέρνηση που δεν εγκαταλείπει –με τίποτα- την εξουσία.

Κυβέρνηση που λυσσά

να μείνει στην εξουσία

 σε χώρα πτωχευμένη

     ή έχει περιθώρια

     ακόμη να φάει…

        ή φοβάται την

           φυλακή!!!

Πόσο αλήθεια επίκαιρο, σκληρό, ρεαλιστικό και διαχρονικό!

Η αξία της διαχρονικότητας: Η καθιέρωση στην συνείδηση του κοινού η αξία ενός δημιουργού μετά τον θάνατο του, η επαλήθευση λόγων του πολλά χρόνια μετά την παράδοση τους στο κοινό από τον ίδιο τον δημιουργό όσο βρισκόταν εν ζωή.

Υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι που περνούν από τον πλανήτη Γη και φεύγουν αφήνοντας το έργο τους, που τους κρατά πάντα στην επικαιρότητα λες και δεν έφυγαν ποτέ…. Λες και είναι εδώ…

Ακόμη μία ρήση της εκλεκτής φωτοβόλου προσωπικότητας Μαλβίνας Κάραλη.

Ο Συνασπισμός δεν είναι κόμμα.

Είναι δέκα κώλοι που ζητάνε καρέκλα.

Φωτό: διαδίκτυο.

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.