Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Κάρμαντζη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού 25/6/2018

Στις 25 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, τιμούμε τον σημαντικότερο παράγοντα της ναυτιλίας, τον Άνθρωπο. Τον Ναυτικό που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης δίνει το δικό του σκληρό και επίμονο αγώνα, αψηφώντας κινδύνους και δυσκολίες.

Το νησί μας, πατρίδα της ναυτοσύνης, έχει πολλά να θυμάται και να σκέφτεται αυτή τη συμβολική  ημέρα. Τις ιστορίες των εργατών της θάλασσας που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη, είναι μέρος της ταυτότητας μας. Τις απώλειες, άδικες και τραγικές, που έχουν σημαδέψει πολλές οικογένειες. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, έχουμε μια νέα στροφή των νέων ανθρώπων προς τη θάλασσα. Είμαι βέβαιος ότι, όπως και στο παρελθόν, αυτή η στροφή θα είναι πηγή ευημερίας και προκοπής.

Στους ναυτικούς μας λοιπόν, σε όποιο σημείο των ωκεανών κι αν ταξιδεύουν, στέλνουμε  την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχόμαστε:

Γαλήνιες θάλασσες και γρήγορη επάνοδο!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.