Μέχρι τον Απρίλιο η μετεγκατάσταση του ΚΥΤ Σάμου

Εν αναμονή της αποσυμφόρησης αλλά και της μετεγκατάστασης του ΚΥΤ της Σάμου σε νέα τοποθεσία εκτός αστικού ιστού  βρίσκεται η Σάμος μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα. Συγκεκριμένα ο Υπουργός δήλωσε ότι μέχρι τον Απρίλιο  η μετεγκατάσταση θα έχει γίνει κάτι που προϋποθέτει ωστόσο και την μεταφορά τουλάχιστον 2000 μεταναστών στην ενδοχώρα αφού σήμερα στο ΚΥΤ υπάρχουν 3800 μετανάστες ενώ οι νέες εγκαταστάσεις προβλέπουν χώρους φιλοξενίας 1200 ατόμων και ένα ΠΡΟΚΕΚΑ χωρητικότητας 300 ατόμων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή την ώρα είναι συγκεχυμένες. Από την μία υπάρχουν δημοσιεύματα  που μιλούν για παράταση της διαμονής των μεταναστών στη ΒΙΑΛ της Χίου και αντίστοιχα στο ΚΥΤ της Σάμου καθώς ο κ. Βίτσας φαίνεται να επικαλείται τις κινητοποιήσεις που έγιναν στα δύο νησιά όπου οι κάτοικοι ήταν κατά της δημιουργίας νέων δομών υπό το φόβο της εγκατάστασης περισσοτέρων μεταναστών σε αυτά.

Άλλες πληροφορίες στην Σάμο θέλουν την ερχόμενη εβδομάδα να υπογράφονται τα μισθωτήρια με τους ιδιοκτήτες  των εκτάσεων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του υπουργείου για εξεύρεση χώρου έκτασης 31 στρεμμάτων για την εγκατάσταση του νέου ΚΥΤ Σάμου.

Επίσης η αναβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και η τοποθέτηση μετά από τις κρίσεις  των Αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομίας, του Ταξίαρχου κ. Αντώνη Σαραντίδη που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στη Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης Α.Ε.Α  υποδηλώνει ότι η συμβολή του θα είναι πολύτιμη στη διαδικασία της μετεγκατάστασης του ΚΥΤ εκτός πόλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.