Μέχρι τα Χριστούγεννα θα συνεχιστούν κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια

Μαθητές και γονείς της Χίου αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, δυο μέρες πριν αποφάσισε να διακόψει ορισμένα από τα μαθητικά δρομολόγια, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την διακοπή όλων των δρομολογίων μέχρι νεοτέρας. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα μαθητές και μαθήτριες να μην ξέρουν την επόμενη μέρα πως θα μετακινηθούν στο  σχολείο τους.
Τελικά χθες μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη λύθηκε προσωρινά το ζήτημα και οι 760 μαθητές μεταφέρθηκαν κανονικά στα σχολεία τους.
Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, αποφάσισε να σταματήσει το μαθητικό δρομολόγιο προς την κοινότητα Παρπαριάς, λόγω χρεών προς το συνεργαζόμενο πρατήριο καυσίμων. Αποτέλεσμα τέσσερις μαθητές του Δημοτικού και μία μαθήτρια Λυκείου να μην μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο της Βολισσού. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων μετά την κοινοποίηση απόφασης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αναφέρει τα εξής:
«Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαντάζει πολύ μικρός αλλά δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που μεταφέρονται στο σχολείο, μετά τους μαθητές της Βολισσού. Κανένα άλλο χωριό δεν έχει τόσα παιδιά να μένουν μόνιμα εκεί! Ας σημειωθεί επίσης ότι η μια μαθήτρια δημοτικού δεν έχει κανένα τρόπο να μεταφερθεί στο σχολείο αφού οι γονείς της δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.
Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΤΕΛ μας αφήνουν «ξεκρέμαστους». Σίγουρα όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα παιδιά στα Κουρούνια και στα Χάλανδρα και άλλα τόσα που κάθε χρόνο εξαντλούν και την τελευταία σταγόνα της υπομονής μας. Δυστυχώς τα ΚΤΕΛ για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και ταλαιπωρούν τα παιδιά μας χωρίς λόγο»
, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους , οι γονείς του σχολείου.

Το οικονομικό πρόβλημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι τόσο μεγάλο που είναι πολύ πιθανό αν δε βρεθεί λύση άμεσα να σταματήσουν τα μαθητικά δρομολόγια σε όλο το νησί! Η Περιφέρεια σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιάννη Ξενάκη, έχει εξοφλήσει κανονικά τις υποχρεώσεις του προηγούμενου διαστήματος. Μάλιστα λέγεται ότι η εξασφάλιση της συνέχειας των μαθητικών δρομολογίων θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την προεξόφληση της επόμενης δόσης, αφού αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ , δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην σχετική σύμβαση.
«Ζητάμε από την Περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες, με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει χωρίς οι γονείς να ανησυχούμε καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή θα είναι χαλασμένο και με ποιο τρόπο θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο.»Τα παιδιά αυτά της Παρπαριάς, των Χαλάνδρων, των Κουρουνίων, της Βολισσού, των Διευχών· είναι αυτά που κρατάνε την Αμανή ζωντανή. Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός… Δεν θα έπρεπε να τα σπρώχνετε να φύγουν… Τρόπους να τα κρατήσετε εδώ θα έπρεπε να ψάχνετε… και τρόπους να φέρετε κι άλλα … Να πάρει ζωή ο τόπος και να μην σβήσει από το χάρτη…», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καταβάλλει προσπάθειες για να συνεχιστούν τα μαθητικά δρομολόγια κανονικά μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Από τη νέα χρονιά παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, πως θα εξελιχθεί το θέμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.