Μάρκος Σκούφαλος: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή νομοθετική πράξη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ.

Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική  απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, να επιτάξει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους χώρους που ετσιθελικά έχει επιλέξει και στη Χίο, αποδεικνύει ποιο είναι στην πραγματικότητα το πρόσωπο του αστικού κράτους, πώς αυτό αντιλαμβάνεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων των νησιών μας και της Χίου και τίνος  τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Στο βωμό της επαίσχυντης συμφωνίας ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ και Τουρκίας , στο βωμό των σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων όλων αυτών, η κυβέρνηση της ΝΔ , τσαλαπατά τον αγώνα των κατοίκων του νησιού μας για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων –μεταναστών από τα νησιά μας και τη χώρα μας στη βάση των δικαιωμάτων τους  ανθρωπίνων και διεθνών, για να μη  δημιουργηθεί καμιά φυλακή-κολαστήριο πάνω στο νησί ανοικτή ή κλειστή.

Η θέση μας που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρα και σε μορφή σχεδίου απόφασης ,είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή νομοθετική πράξη, διαφορετικά η δημοτική αρχή διά του δημάρχου ,να μη συμμετέχει στην συνάντηση με τον κ.Μηταράκη, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13/2/20, δίνοντας άλλοθι και νομιμοποιώντας την πολιτική της .

Ταυτόχρονα απαιτούμε να συνεχιστεί ο αγώνας με όλα τα μέσα των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών μας για την υπεράσπιση των κατατρεγμένων θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για τον απεγκλωβισμό τους για το κλείσιμο των hot spots στη ΒΙΑΛ και παντού, για μπλόκο στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.