Μάνος Κόνσολας| Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ και τέσσερα χρόνια στον τουρισμό, ήταν να βάζει φόρους

«Τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακρίθηκε σε ένα μόνο τομέα: στην επιβολή φόρων στον τουρισμό μας», επισήμανε στην ομιλία του στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η ανάγκη δημιουργίας και, κυρίως εφαρμογής, ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό, αφού, σήμερα, στο 80% της χώρας υπάρχουν απαγορεύσεις για την υλοποίηση επενδύσεων στον τουρισμό.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, η χωροθέτηση τουριστικών εγκαταστάσεων να εξαρτάται από τη συνάφειά τους με τα Περιφερειακά Χωροταξικά  που έγιναν το 2003, αλλά από τότε έχουν περάσει δεκαπέντε (15) χρόνια και τα μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ υπάρχουν και νέα προϊόντα, αλλά και τάσεις της αγοράς, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτά τα Περιφερειακά Σχέδια.

Ούτε η αναθεώρησή τους δεν προχώρησε, ενώ τα νέα περιφερειακά σχέδια που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρουσιάζουν εμφανείς ανομοιογένειες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ζήτημα του τουρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όμορες περιοχές σε γειτονικές Περιφέρειες αντιμετωπίζονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο, ενώ είναι εμφανής η έλλειψη τεκμηρίωσης της προτεινόμενης χωροθέτησης, με βάση τις επικρατούσες συνθήκες στη διεθνή και την ελληνική τουριστική αγορά», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Θεματικό Τουρισμό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε τέσσερα (4) χρόνια στη διάθεσή της για να επιχειρήσει μια ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση.

Αντί για αυτό, το νομοσχέδιο που κατέθεσε,  παραθέτει απλά ορισμούς και δεν αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, στηλίτευσε, επίσης, την κατάθεση τροπολογίας την τελευταία στιγμή με την οποία μοιράζονται 108.000 ευρώ σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.