«Μάθε παιδί μου» ιστορία… Τι, δε θα σε έβγαζαν στο «γυαλί»…; ΣΧΟΛΙΟ του Ηρακλή Κακαβάνη

«Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης», διαχρονικής αξίας ρήση και απάντηση στο φαινόμενο της έξαρσης του φασισμού στις μέρες που ο λαός δυστυχεί και υποφέρει. Στις ημέρες που η δημόσια τηλεόραση είναι το «ηχείο» της κυβέρνησης και ο εκφωνητής της ΕΡΤ λέει, εν τη αγνοία του,  ότι την Αθήνα την απελευθέρωσε η ΕΛ.(ληνική)ΑΣ.(τυνομία), αγνοώντας προφανώς  ότι τη χώρα του, το χώμα που πατά ελευθέρωσαν ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (ΕΛΑΣ), με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, τον Σαράφη και τον Άρη και καθοδήγηση λαμπρή από το ΚΚΕ, νίκησε τον αγκυλωτό του φασισμού.

Δεν ξέρει προφανώς ότι εκείνη την περίοδο εκτός από τον ΕΛΑΣ και τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που ήταν ψυχί τε και σώματι δοσμένοι στην ΕΑΜική Αντίσταση («αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός») είχαμε και τους δωσίλογους, τους συνεργάτες των Γερμανών (φυσικά και πολιτικά παιδιά τους και εγγόνια τους οι σημερινοί χρυσαυγίτες), οι οποίοι μαζί με τους άλλους (λίγους) που έφυγαν και άφησαν το λαό στην τύχη του, έγιναν μετά την απελευθέρωση τσιράκια των Αγγλοαμερικανών, ανέκοψαν το δρόμο της λαϊκής εξουσίας που είχε ανοίξει ο λαός και τον μακέλεψαν. Ήταν τότε που έχτισαν τους νέους «Παρθενώνες».

Κι είναι η άγνοια των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που τρομάζει και ευνοεί το φασισμό εξίσου με τη σκόπιμη προσπάθεια (παρα/κακο)ποίησης της ιστορίας. Δεν πάνε δυο μέρες, που «τιμώντας» την απελευθέρωση της Αθήνας  στην ΕΡΤ, οικοδεσπότες και καλεσμένοι της έδωσαν και κατάλαβε της ιστορίας.

Και στις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με το λαό, δυστυχεί και υποφέρει και η ιστορία, και όχι τυχαία και η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζεται ως κοινοβουλευτικό κόμμα και μπορεί μέσω της ΕΡΤ να δηλητηριάζει την κοινωνία.

Ηρακλής Κακαβάνης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Διαχειριστής ιστοσελίδας  atexnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.