Μάγεψαν τα “Αλλατάκια” στη διήμερη εκδήλωσή τους!

Μια όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου. Τα εφηβικά και παιδικά τμήματα, προσχολικής και σχολικής ηλικίας του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χίου «Λέων Αλλάτιος» χόρεψαν και διασκέδασαν και οι ίδιοι, αλλά και όλους όσοι έδωσαν το παρόν, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι, που παρευρέθηκαν σε αυτή την πολλή όμορφη εκδήλωση για να καμαρώσουν και φέτος τα δικά τους παιδιά.

240 παιδιά και έφηβοι μας ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια και τις μουσικές της χώρας μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους Γιάννη Γριμπαμπή, Μαρκέλλα Ζιγλή και Σωτηρία Κανέρη, που έχουν καταφέρει να μετατρέψουν κάθε μάθημα χορού και μουσικοκινητικής σε ένα πανέμορφο ταξίδι στην παράδοση, στο τραγούδι, στο χορό, στο ρυθμό και τους ιδιωματισμούς του τόπου μας. Έχουν καταφέρει να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τον παραδοσιακό χορό.

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε φυσικά να λείπει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Λέοντα Αλλάτιου, καθώς και στα θετικά ερεθίσματα που κάθε άνθρωπος, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν από τους παραδοσιακούς χορούς. Τέλος, την μουσικοχορευτική αυτή εκδήλωση παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος, Παντελής Μπογδάνος, καθώς και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.