Λ. Πυκνής: Και όμως θαύματα γίνονται !

 

 

Και όμως θαύματα γίνονται ! Και ιδού ή απόδειξη !.

Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά στην ζωή μου δύο φορές έχω βιώσει τα θαύματα ! Τα γεγονότα πού θα εξιστορήσω είναι τού λόγου το Αληθές !

Ήταν σαν σήμερα 7 προς 8 Αυγούστου του έτους 1950, ήμουν ακριβώς τριών χρόνων στο χωριό μου την Καλλιμασιά. Ακόμη δεν είχα την γλωσσική ανάπτυξη του λόγου ήμουν βραδύγλωσσος, δηλαδή τσέβδιζα, τσατρα πατρα πού λέγαμε τα χρόνια εκείνα! Π.χ.το κουτί το έλεγα πουτι, τα σπίρτα…ιτα και πολλά ακόμα τραγελαφικά μαργαριτάρια.

Ή μάνα μου με πήρε και με πήγε ολονυχτία κάτω από την εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού πού γιορτάζει 8 Αυγούστου στο χωριό μου την Καλλιμασιά. Τι το ήθελε και με πήγε ? Αργότερα όλοι μαζί το μετάνιωσαν γιατί ή γλώσσα μου από τότε κόβει ροδάνι και δεν πιάνεται με τίποτα ούτε φυσικά και το στόμα μου κλειστό. Όσοι με γνωρίζουν και με έχουν παρέα γνωρίζουν την πραγματικότητα της σημερινής μου ιδιοσυγκρασίας αυθορμητισμού και ετυμολογίας.

Ό Άγιος Αιμιλιανός έκανε το Θαύμα του με το παραπάνω. Το άλλο βέβαια μεγάλο θαύμα τής ζωής μου το βίωσα στις 19 Απριλίου του 1967 που έγινε στην Νέα Μονή της Χίου όταν γκρεμοτσακίστηκα με αυτοκίνητο στην τελευταία στροφή έξω από το Μοναστήρι πού είχε πάει τότε εκδρομή ή γυναίκα μου ΙΟΥΛΊΑ μαθήτρια της Πέμπτης τάξεως τού Λιβάνειου Γυμνασίου Θηλέων Χίου  και πήγα να κάνω την φιγούρα μου ! Ήμουν τότε στην πραγματικότητα για κείνα τα νερά για τον άλλο κόσμο με κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις τραυματισμό και κάταγμα βάσεως κρανίου και τετραπληγία αφασία για 48 ώρες. Βλέπετε ήμουν τυχερός έκανε το Θαύμα της η ΠΑΝΑΓΊΑ πού υπεραγαπώ πιστεύω και λατρεύω ! Αλλά με ξύπνησαν ξημέρωμα της 21 Απριλίου 1967 και τα ΤΑΝΚΣ της Χούντας !

Πιστεύω βεβαίως στα θαύματα γιατί τα έζησα τα βίωσα και τα θυμάμαι ακόμα πολύ ζωντανά ! Εύχομαι την σημερινή γιορτινή μέρα σε όλους τους εορτάζοντες Αιμιλιανούς Τριαντάφυλλους και τα θηλυκά παράγωγα τις εγκάρδιες ευχές μου ! Χρόνια πολλά με Υγεία και Χαρά για όλο τον κόσμο !

Χίος ξημέρωμα της 8 Αυγούστου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιωτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.