Λύση στη μεταφορά των παιδιών εδώ και τώρα!

Η αναφορά για τα παιδιά από τα Κουρούνια, που τις τελευταίες βδομάδες κατάλαβαν τι σημαίνει η «κανονικότητα» στα σχολεία, που η κυβέρνηση υποκριτικά παρουσιάζει. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει τα δικαιώματα στη ζωή και τη μόρφωση των μαθητών.
Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται η μόρφωση ενός παιδιού από το κέρδος, με κάθε τρόπο. Είναι απαράδεκτο να συνδέεται η μόρφωση των μαθητών με το επιχειρηματικό κέρδος των εκάστοτε ιδιωτών. Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας.  Τα μυαλά και οι ψυχές των παιδιών μας δεν μπορούν να διαπλάθονται από τους ιθύνοντες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, από τους μέντορες της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  Το ερώτημα είναι αν η βασική εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αν εξακολουθεί να είναι υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε όλα τα παιδιά, χωρίς κοινωνικούς – οικονομικούς αποκλεισμούς. Η μεταφορά των μαθητών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ούτε ως πρόσχημα η  δύσκολη οικονομική κατάσταση ούτε του κράτους ούτε των ιδιωτών. Δεν επιτρέπουμε να κάνουν μπαλάκι τα παιδιά μας και το δικαίωμά τους να μετακινούνται δωρεάν.
Να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα των συγκεκριμένων παιδιών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, μόνιμη λύση με ευθύνη της πολιτείας.
– Να καταργηθούν τα χιλιομετρικά όρια στη μεταφορά των μαθητών. Ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών με κρατική χρηματοδότηση. Στην κρατική μέριμνα η ασφάλεια του μέσου μεταφοράς, με εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.
– Επαναλειτουργία δυσπρόσιτων σχολείων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
– Δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο με ασφάλεια για όλα τα παιδιά!
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!
Γιάννης Ν. Παληός
2/11/2018

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.