Λογάριθμοι και μαθηματικοί τύποι δεν ισχύουν στην Ιατρική! Ένα κι ένα δεν κάνουν δύο!

Από τον μεγάλο δάσκαλο και μέντορα μου Γιάννη Αυγουστή έμαθα όσα χρόνια μαθήτευσα δίπλα του την δεκαετία του 1960 ότι στην Ιατρική ποτέ δεν κάνει ένα σύν ένα ίσον δύο! Ίσως μερικές φορές να γίνεται, αλλά στην πλειοψηφία ποτέ ένα περιστατικό δεν είναι το ίδιο με το άλλο…. ασχέτως εάν υπάρχει παρόμοια συμπτωματολογία…. και αποχρώσεις ενδείξεις… ακόμη και αποδείξεις! Ποτέ δεν είναι ο ένας οργανισμός ο ίδιος με τον άλλο! Ποτέ δεν έχουν οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές και τα ίδια αντισώματα καθώς και το ίδιο DNA ούτε τα ίδια χρωμοσώματα ακόμη και στα δίδυμα αδέλφια! Γιατί αναφέρομαι σήμερα στους λογαρίθμους και στους μαθηματικούς τύπους;

Γιατί από την ημέρα που γεννήθηκε ο Κορωνοϊός μας τα έχουν πρήξει στην κυριολεξία καθημερινά με τις όποιες δημοσιεύσεις και τοποθετήσεις τους και προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να διαψεύσουν την Ιατρική Επιστημονική κοινότητα που χειρίζεται την πανδημία του Κορωνοϊού στην Ελλάδα που όπως διεθνώς έχει αποδειχθεί έχει πάρει μέχρι σήμερα τις δέουσες και αναγκαίες αποφάσεις για την υγεία του Ελληνικού λαού! Τώρα ότι στην προκειμένη περίπτωση αναμειγνύονται και πολιτικάντηδες χειρίστου είδους για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη πλανούνται πλάνη μεγάλη… γιατί ο Ελληνικός λαός έχει και αυτιά και μάτια και ακούει και βλέπει την περιρρέουσα παγκόσμια ατμόσφαιρα και την μεγάλη διαφορά που υπάρχει! Ευτυχώς και έχουμε πέσει σε σοβαρά και υπεύθυνα μυαλά και χέρια την παρούσα περίοδο γιατί εάν είχαμε άλλη ανεύθυνη διακυβέρνηση δεν ξέρω σε ποια κατάσταση θα βρισκόμαστε σήμερα!

Γι’ αυτό αγαπητοί μου και πανέξυπνοι μαθηματικοί η ιατρική δεν είναι ούτε λογάριθμοι ούτε Άλγεβρα που δεν χώνεψα ποτέ μου αν και ήμουν άριστος στα λογιστικά και την πρακτική αριθμητική!

Καλό ξημέρωμα και καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Αισιοδοξία!

Χίος, 3 Απριλίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.