Λευτέρης Πυκνής: Η Καρικατούρα της ντροπής… και τα μπουρμπούτσαλα…

Ως πότε παλληκάρια,θα ζούμε στα στενά, μοναχοί σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά; Κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή. Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά, να φεύγωμ’απ’τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά; Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, τους φίλους,τα παιδιά μας,κι όλους τους συγγενείς; Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν, ο κόσμος να γλιτώσει απ’την πληγή κι ελεύθεροι να ζούμε, αδέλφια εις την γη ! Είναι λίγοι στίχοι από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου!
Τώρα τι θα σχολιάσω και τι να πρώτο γράψω για την Καρικατούρα της ντροπής για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 αυτόν τον υπέροχο ξεσηκωμό του γένους! Δεν ξέρω ποιανού φαεινή ιδέα ήταν αυτή η μίζερη ζωγραφιά για παιδιά που πάνε στα προνήπια. Ίσως πολλές φορές νομίζουμε ότι μπορούμε να επαναλάβουμε άλλα σπουδαία γεγονότα όπως η Ολυμπιάδα του 2004 που είχε βέβαια τεράστια επιτυχία αλλά μας άφησε δυστυχώς μεγάλη κληρονομιά από τεράστια προβλήματα και ζημιές από τα μεγάλα έργα που έγιναν για την μεγαλύτερη προβολή διεθνώς! Το κακό είναι ότι ακόμη πληρώνουμε τα κερατιάτικα που συντέλεσαν στην κρίση της δεκαετίας που περάσαμε αλλά και τα περισσότερα έργα στραπατσαρίστηκαν και έμειναν στο έλεος του ανέμου των καιρικών συνθηκών της λαμογιάς της εγκατάλειψης και της κλοπής και αρπαγής του σύγχρονου εξοπλισμού της πρό δεκαεξαετίας κοινώς μπουρμπούτσαλα και αποκαίδια!
Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες αλλά πρωτίστως στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος Φροντίστε να διορθώσετε τα αδιόρθωτα και να δούμε την πραγματικότητα της εποχής,οι καιροί αλλάζουν αλλά η ιστορία παραμένει στην μνήμη την ψυχή και την καρδιά μας! Προτιμότερο είναι να αναρτηθεί το λάβαρο της επανάστασης του 1821 παρά αυτή η Καρικατούρα της ντροπής κοινώς μπουρμπούτσαλα του κερατά! Ως ενεργός πολίτης, παλιά καραβάνα του ακριτικού νησιού μας που υποφέρει και ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από το μεγάλο πρόβλημα της εποχής…..να μην τα σκαλίζουμε…. γιατί βρωμάνε…σας θέτω πρό των ευθυνών σας να δείξετε στον Ελληνικό λαό και σ’ ολόκληρη την υφήλιο ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά! Καλά ξεμπερδέματα από την αγανάκτηση του κόσμου και της ιστορίας μας!
Χίος, 9 Φεβρουαρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης
Σημ. Η λέξη μπουρμπούτσαλα έχει πολλές έννοιες… γενικώς έντομα ή σκαθάρια αλλά μεταφορικά το αποτυχημένο…το τίποτα…π.χ. τι έκανες σήμερα στο κυνήγι; Μπουρμπούτσαλα.. Αυτή είναι η πραγματική επεξήγηση για να μην ληφθεί ως σεξιστική χυδαιότητα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.