ΛΑ.Σ| Τα «μάσησε» η Δημοτική Αρχή σχετικά με την επιστολή της ΑΔΕΔΥ για το προσφυγικό

Όσον αφορά το  κάλεσμα της Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της  ΑΔΕΔΥ σε φορείς για  κοινή δράση για το Προσφυγικό, οφείλουμε να θυμίσουμε τα επίμαχα σημεία για να βγουν και τα κατάλληλα συμπεράσματα:

“Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας και τη συμπόνια μας σε αυτούς τους ανθρώπους και καταγγέλλουμε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα να κλείσει το Hot spot στη Χίο και στα άλλα νησιά.
  • Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέληση τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου από το νησί στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Στη Χίο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας “

Κατά την ψηφοφορία ο Δήμαρχος δήλωσε: «Δεν καταψηφίζουμε το κείμενο. Έχουμε ήδη εκφραστεί αρκετές φορές. Μπορεί, σίγουρα, κάτι που ψηφίσαμε τώρα να έρθει σε αντίθεση με κάτι που ψηφίσαμε πριν. Το έχουμε  κάνει κι άλλες φορές, αλλά ας μείνουμε στα ήδη ψηφισθέντα. Περίπου βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση…”

Στην ίδια κατεύθυνση βεβαίως δε βρίσκονται, γιατί ΠΟΤΕ η δημοτική αρχή δεν έχει ζητήσει να κλείσει το Hot spot και να μη λειτουργήσει νέο πουθενά και σε κανένα νησί  ή να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκιάς, που είναι από τους κύριους λόγους εγκλωβισμού, γι αυτό και επέμεινε σε αυτές της τις θέσεις και αρκέστηκε στο να στηρίξει τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ με άλλους φορείς όποτε γίνουν.

Συνεπείς στις αρχές μας ψηφίσαμε το πλαίσιο που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ,  μαζί με τους Καμπούρη Στέλιο και Καρατζά Κωνσταντίνο, δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης αντίστοιχα και μέλη της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, ενώ με διάφορες προφάσεις η Χιακή Συμπολιτεία ψήφισε λευκό.

Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να απαιτεί τον απεγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων από τα νησιά μας και από τη χώρα,  την προστασία τους από το φασιστικό εσμό και την προστασία της Χιακής κοινωνίας από το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.