ΛΑ.Σ|| Σχέδιο ψηφίσματος για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα δημόσια σχολεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση, διαφωνώντας με το ψήφισμα γονέων που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή, αντιπρότεινε το παρακάτω ψήφισμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου 2019 το οποίο δεν τέθηκε καν σε ψήφιση από τον Πρόεδρο του Π.Σ. Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα που ψήφισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν λέει λέξη για  κλείσιμο των χοτ σποτς και την πρόθεση δημιουργίας νέων.

Οι εκπρόσωποι της ΛΑΣ τόνισαν ότι η φοίτηση των παιδιών αυτών στο δημόσιο σχολείο είναι το ελάχιστο που οφείλουμε, ως άνθρωποι για μια, έστω και μικρή, επούλωση των  τραυμάτων που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου θεωρεί αναφαίρετο και δεδομένο το δικαίωμα όλων των παιδιών (ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκεία, συνθήκες που ζουν ) στην εγγραφή και φοίτηση τους στα δημόσια σχολεία, με προϋπόθεση τα πιστοποιητικά υγείας και εμβολιασμού σύμφωνα με το εθνικό σύστημα εμβολιασμών.

Για τα σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα στα σχολεία, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ Σάμου και των άλλων νησιών, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεσμεύεται να διεκδικήσει τη λύση τους μαζί με τους γονείς.

Γενικότερα, ως Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, διεκδικούμε:

-Να κλείσουν τώρα όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.

-Να μη γίνει νέο κολαστήριο – φυλακή στη Σάμο.

-Να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου στην ηπειρωτική χώρα και να       δίνονται γρήγορα ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες τελικού προορισμού τους.

-Να εξασφαλιστούν, μέχρι τότε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.