ΛΑΣ| Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για απόσυρση του νομοσχεδίου των απολύσεων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου χαιρετίζει τις ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε  όλη τη χώρα, καθώς και τη νέα απεργιακή  κινητοποίηση της 14ης-1-2019 στο νησί μας με τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών. Το προβλεπόμενο σύστημα ρίχνει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, ενώ δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στην παρουσία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν, ταξιδεύοντας από τις Οινούσσες και τα Ψαρά, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ και στην  αντιπροσωπεία 10 εκπαιδευτικών του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών που ταξίδεψε στην Αθήνα για τη συμμετοχή στην κεντρική κινητοποίηση, στο Σύνταγμα.

Η κυβερνητική βία και η καταστολή από τα εντεταλμένα όργανα της εξουσίας, όχι μόνο δεν πρέπει να φοβίζει αλλά αντίθετα πρέπει να ατσαλώνει τους εκπαιδευτικούς, αφού γνωρίζουν πολύ καλά  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υποστυλώματά του είναι οι «επιλεγμένοι» της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του κεφαλαίου, προκειμένου να δημιουργήσουν μια εκπαίδευση με μέτρο το κόστος-κέρδος και με υποταγμένους-παραδομένους εκπαιδευτικούς στα κελεύσματά τους.

Καλούμε  όλους τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν μαζικά τις πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφού ένας είναι ο δρόμος για το ζήτημα της Παιδείας όλου του λαού. Ένας είναι ο δρόμος για τη νίκη του εργαζόμενου: Ο αγώνας. Η κοινή δράση. Η αλληλεγγύη.

Εμείς θα βρισκόμαστε, όπως πάντα, δίπλα τους.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τη σιωπή νεκροταφείου των άλλων παρατάξεων και υποψηφίων δημάρχων, αφού, όπως φαίνεται, έχουν άλλες προτεραιότητες στην προεκλογική πασαρέλα από το να ασχοληθούν με την Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.-

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.