Λαμπρός εορτασμός της πολιούχου της Χίου, Αγίας Μαρκέλλας

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν από την πόλη της Χίου για να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα και να βρεθούν στη βόρεια πλευρά του νησιού, προκειμένου να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας. Οι περιπατητές μπορούσαν να πραγματοποιήσουν στάσεις, με την πρώτη να έχει οργανωθεί στην Κιβωτό του Αιγαίου, όπου προσέφεραν δροσερές πορτοκαλάδες, ενώ άλλη μια στάση υπήρχε στα Διευχά, όπου οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν δροσερό νερό και μπανάνες στους διερχόμενους.
Το πρωί της Κυριακής σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας στη Βολισσό, όπου χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκος, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Στον εορτασμό έδωσαν το παρόν οι τοπικές αρχές του νησιού και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Στρατιωτικός Διοικητής, Παναγιώτης Κιμουρτζής, η Κεντρική Λιμενάρχης, Ειρήνη Αργύρη, και ο Αστυνομικός Διευθυντής, Γιώργος Κεβόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.