Λαέ της Χίου και του Βορείου Αιγαίου.. ξεχάστε τις παραλίες το καλοκαίρι… θα είναι κατειλημμένες από τους λαθρομετανάστες εάν δεν γίνει κλειστό κέντρο κράτησης!

Κοντός ψαλμός αλληλούια….σε τρεις μήνες αρχίζουν τα μπάνια να δούμε σε πια παράλια θα βρίσκεται χώρο να κάνετε μπάνιο και εσείς και οι οικογένειες σας παιδιά και εγγόνια.
Το καλοκαίρι που πέρασε ερχόντουσαν μέχρι την Δασκαλόπετρα και την Αγία Φωτεινή τότε ήταν μόνο χίλιοι! Εάν δεν περιοριστούν σε κλειστά κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών με την φόρα πού έχουν πάρει θα κατακλύσουν όλες τις παραλίες από Μαύρα Βόλια μέχρι Ναγό και Γιόσωνα, Λιθί και Μάναγρο και όπου αλλού υπάρχει παραλία! Και σ’ αυτούς δεν υπάρχει δημόσια αιδώ κατουρούσαν μπροστά σας χωρίς να σας λαμβάνουν υπόψιν. Έχετε πέσει όλοι μαζί οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου παρασυρόμενοι από φανατικούς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς συνδικαλιστές πάνω στους αιρετούς άρχοντες και τούς πιέζετε να λαμβάνουν αποφάσεις παρά την θέληση τους.

Μετά λύπης μου βλέπω ότι ετοιμάζετε κινητοποιήσεις για κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2020 την ώρα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε στο νεοσύστατο καυτό Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τον βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για να βγάλει τα κάστανα απ’την φωτιά που στο τέλος ή θα σπάσει τα μούτρα του ή θα πάρει και νέα γαλόνια και οφίτσια! Και αναρωτιέμαι γιατί αυτή η μεγάλη κινητοποίηση αφού από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είδαμε ότι έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση για να λυθεί το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Βόρειο Αιγαίο. Και βλέπω ότι από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όλοι σας σχεδόν να επιμένετε στις κινητοποιήσεις εν αντιθέσει με τον Νικόλαο Μανάβη της Ανταρσίας στο Αιγαίο.. Αντικαπιταλιστική αριστερά και τον Ευστράτιο Γεωργούλα του Άλλου Δρόμου να σας βάζουν τα γυαλιά γιατί όπως φαίνεται έχουν καλύτερη διορατικότητα και άποψη και αρνούνται να συμμετάσχουν στο φιάσκο που στο τέλος θα αποδειχθεί! Δηλαδή είναι καλύτερα να έχουμε εμφύλιο μεταξύ μας και να αφήνουμε όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους δίχως χαρτιά και διαβατήρια που τους κατευθύνουν τα λαμόγια (ΜΚΟ και διακινητές έμποροι) που κερδοσκοπούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι ανάμεσα μας με προκλητικότητα;

Υπάρχουν όμως πολλά συμφέροντα από μεγάλη ίσως μερίδα καταστηματαρχών που κάνουν αλισβερίσι με τους λαθρομετανάστες και τα οικονομούν και ίσως ρίχνουν λάδι στην φωτιά! Απευθύνομαι προς τούς κατοίκους του Βροντάδου πού αντιδρούν για το 15 ή 18 χιλιόμετρο μήπως πηγαίνει κανείς τους εκεί πάνω στά κατσάβραχα για βόλτα ή περίπατο εκτός εάν χιονίσει καμιά φορά; Διάβασα από διεθνή μέσα ότι φέτος δεν θα γίνει ρουκετοπόλεμος ένα έθιμο που έχει γίνει γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και έρχονται χιλιάδες τουρίστες εάν αληθεύει λυπάμαι γιατί δυστυχώς ασχολείστε με το εάν γίνει ΠΡΟΚΕΚΑ αντί να επιμένετε να γίνει φυλακή χωρίς να βγαίνει κανένας να κυκλοφορεί ελεύθερος. Γιατί όπως γράφω στον τίτλο τού άρθρου μου φέτος δεν θα υπάρχει παραλία για να κάνετε μπάνιο εάν δεν προλάβει να γίνει κλειστό κέντρο κράτησης! Αφήστε λοιπόν τούς λεονταρισμούς και βοηθήστε όλοι μαζί να ξεμπερδέψουμε από την συμφορά που μας κατατρέχει όλα αυτά τα χρόνια με τούς παραβατικούς λαθρομετανάστες και όχι φυσικά τους πραγματικούς πρόσφυγες πολέμου με οικογένειες και παιδιά που έχουν αφήσει τις εστίες τους για να σώσουν την ζωή τους! Ξέρω ότι ορισμένοι πάλι θα με πουν φασίστα, ρατσιστή καί ξενοφοβικό αλλά πλέον δεν ιδρώνει το αυτί μου.

Η Χιώτικη κοινωνία που με γνωρίζει καλά ξέρουν το τι συναισθήματα τρέφω για τον άνθρωπο! Βοηθήστε λοιπόν όλοι σας να τελειώσει αυτή η ιστορία και να γίνει κλειστό κέντρο κράτησης ως αποτρεπτικός παράγοντας για την εισβολή των λαθρομεταναστών, γιατί όσο δημιουργούμε προσκόμματα, κωλυσιεργία και εμπόδια δεν βγαίνει πουθενά και στο τέλος θα πλημμυρίσουμε από την μαύρη μαυρίλα πλάκωσε και θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε που θα κρυφτούμε!

Καλό Απόγευμα!

Χίος 17 Ιανουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.