Κ. Μητσοτάκης και Ν. Μηταράκης στη συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου «ΑΞΙΑ»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων θανόντων “ΑΞΙΑ”. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις χηρείας από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσες και όσοι «χρειάζονται περισσότερο την αρωγή του κράτους βρεθήκαν ουσιαστικά απροστάτευτες και απροστάτευτοι» Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του Νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.
Ακόμη, έδωσε έμφαση στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μπορούμε και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα επιλέξουν να εργαστούν, να μην τιμωρούνται από το σύστημα».
Σε κάθε περίπτωση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θα πρέπει να τελειώσει και οι σύζυγοι θανόντων να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της άδικης και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.