Κώστας Τρομπούκης: «Η κυβέρνηση αυτή κλείνει έναν επώδυνο κύκλο για τη χώρα, για τα εθνικά της συμφέροντα, για την οικονομία»

«Για τη ΝΔ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι πολύ αισιόδοξο. Θα υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα εδραιώνει τη σίγουρη νίκη της ΝΔ στις Βουλευτικές εκλογές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τρομπούκης, καλεσμένος στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη «Καλημέρα με τον Αντ1» το πρωί της Παρασκευής, 5 Απριλίου 2019.

Ερωτώμενος για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο κ. Τρομπούκης απάντησε «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης. Ως εκ τούτου παραμένω «μάχιμος».

Στη συνέχεια και συζητώντας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια επεσήμανε πως «Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια είναι καταστροφική. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μετά την συμφωνία που παραδώσαμε τη γλώσσα και την ιθαγένεια, ουσιαστικά το όνομα, γιατί  ήδη σε όλα τα fora παραλείπεται ήδη το πρόθεμα «Βόρεια». Θυμήθηκε τώρα ο κ. Τσίπρας την οικονομική διπλωματία, ενώ ούτως η άλλως μεγάλο ποσοστό της οικονομικής δραστηριότητας των Σκοπίων καλύπτονταν από ελληνικές επιχειρήσεις. Για να μη μιλήσουμε για τις άλλες υπεκφυγές που απέφυγε να μιλήσει για το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά για το Αεροδρόμιο της Μίκρας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα υποδομών της ΝΔ τόνισε «Το πρόγραμμα που παρουσίασε η ΝΔ για τις Υποδομές, όπως αντίστοιχα και εκείνο που είχε παρουσιάσει για την Υγεία, είναι ένα πολύ μετρημένο πρόγραμμα. Ως εκ τούτου είναι προγράμματα ρεαλιστικά. Ένα σημείο που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι η δημιουργία ενός «Εθνικού Μητρώου Υποδομών» και παρακολουθούνται έτσι τι έργα γίνονται, που θα συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας. Έχουμε απτά παραδείγματα στη Χίο όπως το Φράγμα Κόρης Γεφύρι ή όπως το Δικαστικό Μέγαρο, για το οποίο έχω ευαισθητοποιήσει με όλες μου τις δυνάμεις κατ’ επανάληψιν τους πολίτες της Χίου. Πρόκειται για ένα έργο που ο Έλληνας πολίτης έχει δώσει τα χρήματά του και δεν βλέπει αποτέλεσμα. Εκεί όμως που νιώθω μια δικαίωση γιατί ήμουν ο πρώτος που είχα θίξει το θέμα του ενεργειακού ελλείμματος στο νησί από το καλοκαίρι του 2018 είναι ότι η ΝΔ θέτει το θέμα της διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αυτή την κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος. Το άλλο που αφορά την Χίο στις υποδομές είναι το αεροδρόμιο. Εντάσσεται μαζί με άλλα 23 αεροδρόμια επιβατικής κίνησης άνω των 100.000 επιβατών σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και εξετάζεται η δυνατότητα να δοθεί σε έναν στρατηγικό επενδυτή για να τα αναπτύξει».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το σχόλιό του ήταν «Πιστεύω ότι και για την Χώρα και για τη ΝΔ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι πολύ αισιόδοξο. Θα υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα εδραιώνει τη σίγουρη νίκη της ΝΔ στις Βουλευτικές εκλογές».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος Νέα Δημοκρατία και ποια είναι τελικά η διαφορά της από τα άλλα κόμματα ο κ. Τρομπούκης συμπλήρωσε «Να επισημάνω τι πρέπει να θυμηθεί ο πολίτης. Το 3ο και το 4ο μνημόνιο ήταν αχρείαστα. Οι άμεσες και έμμεσες αυξήσεις των φόρων που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις 17 περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την ανασφάλεια που επικρατεί σε κάθε γωνιά της Χώρας, να θυμηθεί την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην οποία φτάσαμε εξ’ αιτίας των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ, να θυμηθεί τη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ δεν είπε ποτέ ότι θα υπογράψει τέτοια συμφωνία. Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές των δύο κομμάτων. Δεν πρέπει να υπάρχει δίλλημα πλέον. Αφήνω για το τέλος αν θέλουν οι πολίτες να έχουν μια κομμουνιστική ή μια φιλελεύθερη προσέγγιση της οικονομίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.