Κώστας Τρομπούκης: «Δεν τιμά κανέναν το έργο «κουφάρι» του Δικαστικού Μεγάρου και η εικόνα του Πρωτοδικείου Χίου»

Δήλωση πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη

για την ανάγκη συνέχισης των εργασιών στο Δικαστικό Μέγαρο της Χίου

«Η κατάσταση που επικρατεί στα κτήρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες Δικαιοσύνης της Χίου, είναι απογοητευτική και δεν τιμά κανέναν. Τα έργα στο υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο της Χίου που ξεκίνησε το 2003, έχουν «παγώσει» και όπως φαίνεται, παρά τις προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, στην κυβέρνηση δεν έχουν το παραμικρό σχέδιο για την περάτωση του έργου και αναλώνονται σε ανέξοδες υποσχέσεις.

Από την άλλη, οι όποιες μικροπαρεμβάσεις και επισκευές δεν δίνουν οριστική λύση, στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Πρωτοδικείου Χίου, με πολίτες, εργαζόμενους και φορείς να διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες. Η κατάσταση αυτή θα ήταν αστεία αν δεν συμπύκνωνε όλες τις παθογένειες του κράτους μας. Όμως κάθε μέρα που περνάει, φθείρει το έργο και τα χρήματα των φορολογούμενων που έχουν ως τώρα δαπανηθεί, απαξιώνονται.

Αρκετός χρόνος χάθηκε!  Σήμερα, πρέπει να αναλάβουμε δράση!

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των θεσμών περνάει μέσα από την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Τα κτίρια όπου απονέμεται η δικαιοσύνη και ασκούν το λειτούργημά της οι συλλειτουργοί της, είναι σημαντικό να εμπνέουν σεβασμό και να ενισχύουν το κύρος της. Ο δε σεβασμός των αναγκών της και ιδίως χρημάτων των Ελλήνων φορολογούμενων είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.