Κώστας Μουτζούρης: Έχει διαρραγεί πλήρως η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΑΝΤ1 Αιγαίου και στην καθημερινή εκπομπή Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 και τον Κων/νο Κυδώνη, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καταδικάζει τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χίο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αποτελούν ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή, ο Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τους κατοίκους των νησιών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Κάναμε αρκετή υπομονή ως τώρα, περιμένοντας από την κεντρική διοίκηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά δεν έχουμε δει αποτελέσματα».
Ο Κώστας Μουτζούρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται περίπου 50 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, 27 χιλιάδες εκ των οποίων βρίσκονται στη Λέσβο. «Αντιδρούμε για να βρούμε το δίκιο μας, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχει νόημα να λέμε για κέντρα, εάν δεν διακοπούν οι ροές των μεταναστών. Όσα κέντρα και να κάνουμε θα αστοχήσουν και θα χρειαστούν και άλλα κέντρα, γιατί συνεχώς ο αριθμός αυξάνεται. Δυστυχώς, ένας μικρός αριθμός μεταναστών φεύγει προς την ηπειρωτική Ελλάδα και έρχεται μεγαλύτερος. Οπότε όποιος αριθμός κέντρων και να υπάρξει, δεν θα επαρκέσει.
Ακόμη είναι πολύ σημαντικό να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των ΜΚΟ. Η οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα υπόκεινται σε τόσους ελέγχους (λόγω του αντικαπνιστικού νόμου αυτή την περίοδο, οικονομικοί έλεγχοι κ.ά), αυτές οι ΜΚΟ ακρίτως και χωρίς κανένα έλεγχο κινούνται στη χώρα μας και συμβάλλουν στην είσοδο και την μετακίνηση πολλών ανθρώπων. Οπότε, δεν είναι το θέμα πόσα κέντρα θα γίνουν και που, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε την είσοδο. Είναι απαραίτητο η
Frontex να αποτρέπει την είσοδο, και όχι να υποδέχεται με χαρά τους μετανάστες. Έχει διαρραγεί πλήρως η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. Πρέπει να γίνουν μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση, μετά τις τόσες εξαγγελίες που τελικά δεν υλοποιήθηκαν».
Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε βάρος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, ο κ. Μουτζούρης τόνισε: «Καταδικάζουμε τα επεισόδια και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Μηταράκη. Αλλά τα γεγονότα αυτά είναι ενδείξεις ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του και φοβάμαι ότι θα γίνουν και χειρότερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.