Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς: Αποχαιρετισμός – Ευχαριστίες – Απολογισμός της θητείας μου ως Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου της Χίου

Από την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου του 2019, κατόπιν αποφάσεως του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μέχρι και την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου του ιδίου έτους (oρίστηκαν την ημέρα εκείνη οι νέες διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών, κατόπιν συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου), δηλαδή για επτά σχεδόν μήνες, διακόνησα, χωρίς Αντιπρόεδρο, χωρίς αντιμισθία και χωρίς χρήση Δημοτικού οχήματος για τις μετακινήσεις μου, τόσο την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και την αντίστοιχή της Δευτεροβάθμιας. Παράλληλα, βέβαια, ασκούσα και τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Έδειξα το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια διάθεση για καθημερινή προσφορά στα 92 σχολεία του νησιού μας, ακόμα και μετά την οδυνηρή, και συνάμα αναμενόμενη, ήττα της πρώην πλέον Δημοτικής παράταξής μου, της Πρωτοβουλίας για τη Χίο (ήμουν Δημοτικός της Σύμβουλος μέχρι την 31/08/2019) στις Δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου του 2019 (δεν κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο των εκλογών).

Ένα απτό δείγμα-αποτέλεσμα της θητείας μου στην Προεδρία των Σχολικών Επιτροπών  είναι η ανάρτηση συνολικά 109 αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων τους στην διαύγειά τους https://diavgeia.gov.gr/search?query=organizationUid:%2252633%22&fq=signerUid:%22100046994%22&sort=recent&page=0 . Ήταν το αποτέλεσμα των επισκέψεών μου σχεδόν σ’ όλα τα σχολεία και της καθημερινής μου επαφής με την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολικών μονάδων της Χίου και αφορούσαν την αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητάς τους. Ήταν αποφάσεις, που μοναδικό γνώμονα είχαν την υπεράσπιση των συμφερόντων των Σχολικών Επιτροπών (π.χ. υπογραφή σύμβασης παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών για το κλείσιμο των απολογισμών των ετών 2011-2016 από εξωτερικό συνεργάτη λογιστή, καταγγελίες συμβάσεων σχολικών κυλικείων, που χρωστούσαν διψήφιο νούμερο σε χιλιάδες ευρώ στις σχολικές επιτροπές, κ.ά.).

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των δύο Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκειας της θητείας μου. Πολλά ευχαριστώ, κυρίως, οφείλω στους τρεις υπαλλήλους των Σχολικών Επιτροπών για την αγαστή καθημερινή συνεργασία που είχαμε και οι οποίοι μοχθούν για την λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών. Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους εκπαιδευτικούς συναδέλφους μου Διευθυντές/ντριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του νησιού για την καθημερινή καρποφόρα συνεργασία, που είχαμε. Καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους εύχομαι και στους σχολικούς καθαριστές/στριες και στους σχολικούς τροχονόμους.

Στους νέους Προέδρους και στα νέα διοικητικά συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών (θα εξακολουθήσω να είμαι απλό μέλος της  Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν εισηγήσεως του νέου Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό) και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας εύχομαι καλή θητεία να έχουν προς όφελος πάντα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας. Θα είμαι στο πλευρό τους σ’ ότι χρειαστούν, και ιδιαίτερα στα πρώτα τους βήματα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς μου, Γεώργιο και Αγγελική, οι οποίοι με στήριξαν ψυχικά και ηθικά σ’ όλη την διάρκεια της επτάμηνης θητείας μου, παρά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν. Σ’ εκείνους αφιερώνω την παρουσία μου στις Σχολικές Επιτροπές και στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, γιατί, ως συνταξιούχοι πλέον δάσκαλοι που είναι, μου καλλιέργησαν από μικρό παιδί την αγάπη και το πνεύμα ανιδιοτελούς θυσιαστικής προσφοράς προς την εκπαίδευση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.