Κυρ. Μητσοτάκης στο υπ. Εργασίας: Οριστική λύση στις συντάξεις χηρείας για 65.850 δικαιούχους

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι 50% που ισχύει σήμερα. Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά για την αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση της υποδηλωμένης εργασίας.
«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο με συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας, τους οποίους θέλω και σήμερα και δημόσια να συγχαρώ για την αφοσίωσή τους στην αποστολή τους, αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων για να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι το πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων «σημαίνει αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση, όπως νομοθετείται ήδη στο νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020, μόνο όμως για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης».
«Η υποδηλωμένη εργασία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από αυτήν την κυβέρνηση. Είναι δέσμευση δικιά μου, δέσμευση του υπουργού και σύντομα θα δούμε άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.