Κυριάκος Μητσοτάκης: Προεκλογική εκστρατεία από το Καστελόριζο

Ποια η σημασία της επίσκεψης του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελόριζο;

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ηρωικό Καστελόριζο.

Με όσα έχουν γίνει γνωστά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προγραμματίζει να επισκεφτεί το νησί το προσεχές Σάββατο, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανόν το Σάββατο ή την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να βρίσκεται στη Ρόδο, όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικά στελέχη και παράγοντες.
Στα Δωδεκάνησα, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν “ετοιμοπόλεμα” για τη μάχη των εκλογών, ενώ είναι πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης να επισκεφτεί και την Ρόδο για να βρεθεί με τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ:
Πρόκειται για μία κίνηση με υψηλό εθνικό συμβολισμό, σε μία περίοδο που η ένταση και η προκλητικότητα από την Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα. Παράλληλα η περίοδος μέχρι να γίνουν οι εκλογές, προκαλεί ανησυχία για τις κινήσεις της Τουρκίας, μέχρι να υπάρξει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει με την κίνησή του ότι η Ελλάδα στα εθνικά θέματα είναι σταθερή πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο συμβολισμός όμως δεν είναι μόνο εθνικός αλλά και πολιτικός. Η επιλογή του Καστελόριζου δεν στέλνει μόνο εθνικά μηνύματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και πολιτικά μηνύματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για το μέρος το οποίο ταυτίστηκε με την έναρξη την μνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα όπου στις 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός, Παπανδρέου, απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με φόντο το νησί λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στην παραπάνω πολιτική περίοδο, ξεκινώντας την προεκλογική περίοδο και τις περιοδείες του από εκεί που ξεκίνησαν όλα, σημαίνοντας τη νέα εποχή για την Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.