Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων

 

«Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο εισαγωγικός συντελεστής στο 9%, το αφορολόγητο, που θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, η μείωση φόρου στα μερίσματα και η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 24%.  Υπογράμμισε επίσης πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο.

«Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει.

«Όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

πηγή:newsbeast.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.