Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Παραμένει στη θέση του Διευθυντή στην Γ.Α. Δ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο Ελευθέριος Ντουρουντούς

Άρχισαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε προχθές στο ΦΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε νέο αρχηγό να προχωρήσει χωρίς νέα αξιολόγηση των αξιωματικών.

Στην θέση του Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παραμένει ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας μετά τις έκτακτες κρίσεις των Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Μπασιούκας ανακοινώθηκε ότι αποστρατεύεται εντός 30 ημερών με τον βαθμό του Υποστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους 20 Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στους ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους είναι και ο Γαδάρχης Χρήστος Παπαζαφείρης, εναντίον του οποίου υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από την ηγεσία καθώς δεν υπήρξαν προσαγωγές και συλλήψεις κατά τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα αλλά και την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστρατήγους:

  1. Κωνσταντίνο Σκούμα
  2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη
  3. Ανδρέα Βασιλόπουλο
  4. Νικόλαο Μενεξίδη
  5. Φώτιο Δομζαρίδη
  6. Νικόλαο Ζησιμόπουλο
  7. Παναγιώτη Κορδολαίμη
  8. Στυλιανό Βολυράκη
  9. Δημήτριο Κρίκα
  10. Αχιλλέα Σκανδάλη
  11. Γεώργιο Τηλελή
  12. Παναγιώτη Ντζιοβάρα
  13. Μιλτιάδη Πουρσανίδη
  14. Αναστάσιο Μανιάτη
  15. Γεώργιο Ψωμά

Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν οι:

  1. Εμμανουήλ Πλουμή
  2. Αθανάσιο Μαντζούκα
  3. Ιωάννη Τόλια

Οι παραπάνω προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα ημέρες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.