«Κούρεμα» των ασφαλιστικών οφειλών για τους αγρότες

Τη δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν 350.000 αγρότες θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να «περάσει» από τη Βουλή τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, «στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο. Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής, περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%, αποπληρωμή σε έως 120

Θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέχρη το 2018.
Για τους αγρότες, το όριο της δόσης αναμένεται να συμφωνηθεί στα 30 ευρώ.

Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι 36, ενώ για μεγαλύτερα χρέη οι δόσεις θα είναι για όλους μέχρι και 120.

Με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το μέγιστο πλήθος των δόσεων, δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση.

Η διαδικασία:

1. Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργεί για τον σκοπό αυτό, όπου με χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ θα ενημερώνονται και για το ποσό της οφειλής τους.
2. Με την αίτηση θα γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα επανυπολογισμός της οφειλής και θα προκύπτει το νέο ποσό.
3. Μετά τον επανυπολογισμό ο οφειλέτης, αφού ενημερωθεί για το νέο ποσό, θα βλέπει τον αριθμό των δόσεων που του αναλογούν και το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει και θα πρέπει να δηλώσει ότι συναινεί. Αυτομάτως θα εντάσσεται στη ρύθμιση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.