Κουμουτσάκος για μεταναστευτικό: «Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ακολουθήσει»

Για την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία αλλά και για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Η Ελλάδα δεν έχει αιτήματα, η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα. Όπως εξήγησε, από τον Ιούλιο και μετά παρατηρείται μια έξαρση στις μεταναστευτικές ροές, και οι λόγοι πίσω από αυτό βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε επίσης ανησυχίες για αύξηση των μεταναστευτικών ροών με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία, επισημαίνοντας πάντως ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο. «Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την πολιτικής της για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων σε περίπτωση αύξησης μεταναστευτικών ροών.
Στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λάβει τα μέτρα της και «δεν πρέπει να πιαστεί απροετοίμαστη ξανά».
Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, ο υπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία οφείλει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να τα εκριζώσει. Η πολιτική της Ελλάδας αντίστοιχα είναι να αυξήσει τις επιστροφές των μεταναστών, όπως επεσήμανε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.