Κινητοποίηση των κατοίκων του Κάμπου για την άδικη φορολόγηση

Οι κάτοικοι του Κάμπου και οι ιδιοκτήτες γης βρέθηκαν τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την  άδικη φορολόγηση του Υπουργείου Οικονομικών στις ιδιοκτησίες τους.  Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Γηροκομείο και προχώρησαν σε κλείσιμο του δρόμου, με τον Πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου  κ. Νικολούδη να αναφέρεται στη συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών η οποία  φάνηκε να κατανοεί το πρόβλημα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αλλαγή στη φορολόγηση.
Οι κάτοικοι δεν δίστασαν  να καταγγείλουν την απουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας.
Η κ. Κοσσένα, κάτοικος του Κάμπου με το ειδοποιητήριο της εφορίας στα χέρια αναφέρθηκε στις σχετικές διορθώσεις που την καλούν να πραγματοποιήσει στο Ε9 πληρώνοντας και τους ανάλογους φόρους. Η κ. Κοσσένα ζητά συγκεκριμένες προτάσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι Κάμπούσοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους. Αμέσως μετά την συγκέντρωση έξω από το Γηροκομείο οι Καμπούσοι κατέβηκαν με τα αυτοκίνητα τους στην εφορία πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Προϊσταμένης, όπου  βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς. Ο Δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» του Κων/νου Κυδώνη αναφέρθηκε στην άδικη φορολόγηση των κατοίκων του Κάμπου, λέγοντας ότι το θέμα είναι πολύ δύσκολο. «Είναι σαν να έχεις το ένα χέρι του κράτους, όπου είναι η νομοθεσία που εδώ και 30 χρόνια λέει ότι ο Κάμπος πρέπει να προστατευτεί και να υπάρχει και το άλλο χέρι του κράτους που φορολογεί στρέμματα, με το στρέμμα να είναι σαν οικόπεδο. Είναι απολύτως άδικο και παράλογο. Το ένα χέρι βαράει το άλλο και στη μέση είναι οι Καμπούσοι. Αυτό που τονίσαμε και στην προισταμένη είναι ότι δεν γίνεται μετά από χρόνια το ΥΠΟΙΚ να θυμήθηκε ότι κάποιοι κάτοικοι στον Κάμπο δεν έχουν δηλώσει τη γη τους, ως οικόπεδο και να τους καλεί να πάνε τώρα να τα δηλώσουν. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τον 2008, το 2010 θα μπορούν τώρα;»

Στη συνάντηση των κατοίκων του Κάμπου το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισαν να ζητήσουν τα άμεσα μέτρα αναστολής της αποστολής σημειωμάτων, σύμφωνα με τη δέσμευση της υπουργού στην αντιπροσωπεία των κατοίκων πριν από μερικούς μήνες. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του στο facebook:

«Το μεγάλο ζητούμενο της συνάντησης των κατοίκων είναι ένα νέο καθεστώς ολοκληρωμένης προστασίας που θα δίνει στον Κάμπο και τους Καμπούσους τις προοπτικές βιωσιμότητας για το μέλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.