Κερδίσατε τη μάχη μα όχι τον πόλεμο… κοπρόσκυλα του κερατά

Κερδίσατε τη μάχη μα όχι τον πόλεμο κοπρόσκυλα του κερατά που αυτή τη στιγμή κυβερνάται την πατρίδα μου με γελοίο ποσοστό των Ελλήνων.

Με αυτά τα πικρά λόγια που βγάζει μέσα από την καρδιά της η Δήμητρα Κινικλή, μία συμπατριώτισσα κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, από την γειτονική Μυτιλήνη, συνεχίζει τον αγώνα της μέσα από το νοσοκομείο της Λέσβου, αφού οδηγήθηκε εκεί ύστερα από πωλών μερών απεργία πίνας που ξεκίνησε για τη μη καταβολή χρημάτων που της οφείλει ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από το 2015.

Συνεχίζει… Σταματάω την απεργία σήμερα και όχι επειδή μου το απαγορεύει ο γιατρός να συνεχίσω, άλλα γιατί η οικογένειά μου υποφέρει περισσότερο από ότι εγώ, έπεται και συνέχεια πλέον από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν θα σταματήσω να απαιτώ τα δεδουλευμένα μου, από δω και μπρος πλέον θα απαιτήσω και τους υπεύθυνους να τιμωρηθούν για την απανθρωπιά σας και το Γολγοθά που περνάει η οικογένειά μου και όλες οι οικογένειες των κτηνοτρόφων, ανάθεμα σας ξεφτίλες άχρηστοι να διοικήσετε με δημοκρατικό τρόπο την Ελλάδα μου, και να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις του ελληνικού λαού, ανεπάγγελτα κοπρόσκυλα.

Μηνύει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) αλλά και τον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για παράβαση καθήκοντος.

Μήνυση εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) αλλά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για παράβαση καθήκοντος υπέβαλε σήμερα η οικογένεια της 34χρονης κτηνοτρόφου, που οδηγήθηκε σε απεργία πείνας για τη μη καταβολή χρημάτων που της οφείλει ο οργανισμός από το 2015. Η πολύτεκνη μητέρα, που νοσηλεύτηκε πριν λίγες μέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού, ζητά την αυτόφωρη σύλληψη των μελών του οργανισμού θεωρώντας τους υπεύθυνους για την οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά της.

Όπως προκύπτει από τη μηνυτήρια αναφορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αν και έχει αναγνωρίσει το λάθος του, που οφείλεται σε τεχνικούς και γραφειοκρατικούς λόγους και παρά το μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε, δεν έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα ποσό ύψους 35.000 ευρώ που οφείλει στην οικογένεια από τις επιδοτήσεις.

Θα μας πάνε φυλακή! Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ».

Η κ. Κινικλή αναφέρει ότι ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αραχωβίτης, είχε δεσμευτεί δημόσια ότι την Πρωτοχρονιά θα τους ξεχρέωνε. «Ακόμη περιμένουμε. Έχουμε πάρει κτηνοτροφικό δάνειο 10.000 ευρώ. Στον ΟΓΑ χρωστάμε 10.000 ευρώ και αδυνατούμε να πληρώσουμε ενώ έχουμε κάνει ρύθμιση. Χρωστάμε 20.000 ευρώ στις ζωοτροφές. Οφείλουμε ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΗ. Μας στέλνουν δικαστικούς κλητήρες και ζητούν χρήματα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Γιατί να είμαι σ’ αυτή την κατάσταση; Γιατί να πεινάω, εγώ και τα παιδιά μου; Δε δουλεύω; Μου λένε συνέχεια το σύστημα και το σύστημα. Τι με νοιάζει εμένα αν είναι  ανεύθυνοι και δεν υπολογίζουν τον ιδρώτα του άλλου» προσθέτει η κ. Κινικλή, περιγράφοντας τη δύσκολη καθημερινότητά της.

Η κ. Κινικλή ζητά έστω και τώρα από τους υπευθύνους του ΟΠΕΚΕΠΕ να πράξουν τα δέοντα. «Δεν είμαστε πουθενά λάθος. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά αυτά που έχουμε δουλέψει. Θα μας πάνε φυλακή! Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ», καταλήγει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.