Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδηγών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις».

Εκτός από τις ρυθμίσεις για τις εξετάσεις, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών και η παράταση της ισχύος της για μεταβατική περίοδο που ισχύει από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Το νομοσχέδιο «αναμένεται να βάλει τέλος σε μια εκκρεμότητα τεσσάρων μηνών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, αναφερόμενη στην απεργία των εξεταστών που είχε ως συνέπεια να μη μπορούν χιλιάδες πολίτες να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν άδεια οδήγησης.

Επισημαίνει, επίσης, ότι τόσο η διοίκηση της Περιφέρειας όσο και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, είχαν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα.

Η Περιφέρεια Αττικής τονίζει ότι «βρέθηκε στο πλευρό των πολιτών – οδηγών, εκπαιδευτών οδήγησης και εξεταστών -, που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κατάστασης αυτής», προσθέτοντας ότι ανέλαβε «όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προς το αρμόδιο υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να μπει τέλος σε ένα αδιέξοδο που έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος όχι μόνο για έναν κλάδο αλλά για ολόκληρη την κοινωνία καθώς χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της τεχνητής ανεργίας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου διασφαλίζεται το «αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και γίνεται ένα βήμα για την κανονικότητα που απαιτεί μια ευνομούμενη πολιτεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.