«ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ των ΕΥΧΩΝ, 2019!» – Παραμονή Πρωτοχρονιάς


Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, στην οδό Απλωταριάς και στην πλατεία Πλαστήρα, ως εξής:

*10: 30 π.μ.: Προσέλευση των μαθητικών ομάδων στο 1Ο Γυμνάσιο Χίου, με τα ομοιώματα των πλοιαρίων.

(* Αν, ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στην αυλή του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, διά της Απλωταριάς, οι σχολικές ομάδες θα κατευθυνθούν στην πλατεία Πλαστήρα και, από την υπάρχουσα σταθερή εξέδρα, θα τραγουδήσουν, ανά σχολείο, τα εορταστικά – σατιρικά δίστιχά τους.

Σε περίπτωση, όμως, κακών καιρικών συνθηκών, η όλη εθιμική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου και, αμέσως μετά, θα γίνει το πέρασμα από την Απλωταριά με κατεύθυνση την πλατεία Πλαστήρα, για μία τελική, μικρής διάρκειας, συγκέντρωση.)

*11: 00 π.μ. (είτε στο 1Ο Γυμνάσιο είτε στην πλατεία Πλαστήρα, σύμφωνα με τα παραπάνω):

-Εναρκτήρια κάλαντα «Αρχιμηνιάς» (από το Μουσικό Σχολείο Χίου)

-Στη συνέχεια,  μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Δ.Δ.Ε. Χίου, θα τραγουδήσουν τους επαινετικούς και σατιρικούς στίχους που έχουν ετοιμάσει για να υποδεχθούμε όλοι μαζί το νέο έτος!

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, από πρόπερσι, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου υπάρχει στις εγκαταστάσεις του μόνιμη Έκθεση φωτογραφίας  με τα πιο αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα από τη διασχολική δράση Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, με τον ομώνυμο τίτλο: «Τα καραβάκια των ευχών», των ετών 2013 έως 2016,  έκθεση η οποία θα ανανεωθεί προσεχώς και με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τριετία που έχει στο μεταξύ περάσει (2017-’18-’19).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.