Καμία χαμένη ψήφος στις ευρωεκλογές!

Στις 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για την εκλογή των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα 28 κράτη μέλη περίπου 500 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα εκλέξουν τους 751 νέους ευρωβουλευτές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι ένας πανίσχυρος οργανισμός που επηρεάζει όχι μόνο τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές όμως που διεξάγονται την ίδια ημέρα στη χώρα μας, μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας  με αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα η ιδιαίτερη σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών: η θέση μας στην Ευρώπη και η προάσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην ακροδεξιά

Θα ψηφίσουμε για την Ευρώπη, για τους ευρωβουλευτές που θέλουμε να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο, για το πώς θα είμαστε πρωταγωνιστές στα μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν την  Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Το σκληρό νομισματικό και δημοσιονομικό πλαίσιο που συνόδευσε την έλευση του ευρώ, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και η μεταναστευτική κρίση έχουν επηρεάσει το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει στους πολίτες ότι μπορεί να βρει απαντήσεις στα προβλήματά τους και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα είναι πρωταγωνιστής στις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Αυτό έχει καθοριστική σημασία, γιατί πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα έχει δυνατή και παρεμβατική φωνή στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων της ΕΕ προς όφελος και των εθνικών μας συμφερόντων. Και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία, το κατ’ εξοχήν φιλοευρωπαϊκό ελληνικό κόμμα!

Πιστεύαμε όλοι, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανέπτυξαν τα κράτη μεταξύ τους, ότι είχαμε υπερβεί την αυταρχική σκέψη, όμως ο εθνικισμός, η ακροδεξιά και ο ευρωσκεπτικισμός βρίσκονται σε άνοδο σε πολλές περιοχές της Ε.Ε. Η οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό, το Brexit, τείνουν να αλλοιώσουν τις πολιτικές αντιλήψεις των πολιτών, που έπαψαν να εμπιστεύονται το πολιτικό κατεστημένο και δίνουν τη στήριξή τους σε ακραίες φωνές. Η μόνη απάντηση είναι η εμβάθυνση της δημοκρατίας και ένα νέο κοινό ευρωπαϊκό όραμα που να στηρίζεται στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.

Η ελληνική διάσταση των ευρωεκλογών

Οι ευρωεκλογές αποκτούν μια πιο ξεχωριστή διάσταση και για την εσωτερική πολιτική σκηνή, γιατί θα αποτελέσουν πρόκριμα γα τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.  Θα δοθεί στους Έλληνες για πρώτη φορά έπειτα από 4,5 χρόνια η δυνατότητα να προσέλθουν στην κάλπη και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα που φτωχοποίησε τη χώρα και υπονόμευσε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Το μήνυμα της ανάγκης για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για τη νέα πορεία και την ανοικοδόμηση της χώρας μετά την καταστροφική παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη!

Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

 

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός

Καθηγητής Πληροφορικής

Πολιτικό Στέλεχος  της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.