Καμία φορά μία φωτογραφία χίλιες λέξεις αλλά και πολλά δυσάρεστα γεγονότα! Και τι δεν μας θυμίζουν!

Η φωτογραφία με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο βρέθηκε μπροστά μου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook ! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα στοιχεία που γράφει επάνω της !
Και μου έδωσε το έναυσμα να γράψω τα ακόλουθα ! Εκτός από όλα τα δυσάρεστα γεγονότα της επταετίας όπως φίμωση του τύπου ελεύθερης έκφρασης του γύψου διώξεις των αριστερών αλλά και πολιτικών άλλων κομμάτων την προδοσία της Κύπρου και όλα όσα συνέβησαν τα δύσκολα χρόνια,… αυτά που αναγράφονται πάνω στην φωτογραφία είναι απολύτως σωστά ! Υπήρχε τότε μεγάλη ανάπτυξη και ή οικονομία ήταν σε μεγάλη άνθηση με δουλειές και την τσέπη γεμάτη με τεράστια ανοικοδόμηση σε κτίρια αλλά και δημόσια έργα !
Δεν νομίζω ότι τολμούσε τότε κάποιος να βάλει το χέρι του και να γλύψει το μέλι από τον δημόσιο Κουρβανά ή από κάποια δημόσια επιχείρηση ! Πιστεύω ότι ο δημόσιος τομέας πού έχει να κάνει με Οικονομικά αλλισβερίσια τά τελευταία σαράντα χρόνια μας έφερε την οικονομική καταστροφή με τους κλέφτες τους λωποδύτες και τους άσχετους ανεγκέφαλους πολιτικάντηδες ! Μας άδειασαν τα ταμεία του κράτους και τα ασφαλιστικά ταμεία και μας πήραν ότι είχαμε και δεν είχαμε με τις πενιχρές συντάξεις που μας κατακούρεψαν και μας κατάντησαν φτωχούς και επαίτες στην δική μας περιουσία και την δούλεψη μας ! Μας ρούφηξαν το μεδούλι μας ! Ας τολμούσαν τότε να κάνουν ότι κάνουν σήμερα οι μπαχαλακιδες και οι εγκληματίες φίδι στον κόρφο τους ! Υπήρχε και αυτού του είδους η ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου με πόρτες και παράθυρα ανοιχτά !
Αυτά τα λίγα για την ιστορία όσο ξινά πικρά κι ανάλατα και αν ήταν για την πλειοψηφία των Ελλήνων ! Καλό μεσημέρι και μην τολμήσει κάποιος να με πει φασίστα γιατί θα τον πάρει ο διάολος που τον έκανε ! Έγραψα την πραγματικότητα της εποχής !
Χίος, 16 Οκτωβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.