Και ο ΣΕΣΝΟΧ στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 – 9 – 19

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου έχει ως εξής:

«Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου- Απεργούμε και Διαδηλώνουμε. Στην Είσοδο της Απλωταριάς στις 11π.μ.

Ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που στόχο έχει να τσακίσει όσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν, με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους, τσακίζοντας όσα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει  στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα και γι’ αυτό προωθούν:

  • την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις αποφάσεις των σωματείων, για να μας δυσκολέψουν να συζητάμε συλλογικά και να συναποφασίζουμε τη δράση μας.
  • τη δημιουργία «Γενικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων», (υλοποιώντας μνημονιακή δέσμευση, που ψήφισαν μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), για το φακέλωμα των εργαζομένων και τον έλεγχο των σωματείων από την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς.
  • τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών», που αποτελεί απαίτηση των εργοδοτικών ενώσεων, στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα
  • Την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.
  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Αποδεικνύεται έτσι, ότι η «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, όπως και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως ονομάζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, προϋποθέτει το τσάκισμα όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Να γιατί το νοσοκομείο μας  σήμερα συνεχίζει να   λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Σχεδιάζουν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Τούτο προϋποθέτει τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.  Αρωγοί στο έργο των εκάστοτε κυβερνήσεων και οι διοικητές των νοσοκομείων, που εφαρμόζουν τις επικίνδυνες αυτές πολιτικές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του Λαού.

Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο, δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας, αλλά ως ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

Όλες και όλοι  συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε και να βροντοφωνάξουμε :

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

  • μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης.
  • Δημιουργία σύγχρονων κλινικών  πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.

Για να ανοίξει ο δρόμος, ώστε οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τα επιτεύγματα της επιστήμης να αξιοποιούνται για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.