Κάλεσμα του Σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ στην Παναιγιακή συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

Το Σωματείο συνταξιούχων  στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και λοιπών ταμείων καλεί τους συνταξιούχους και όλο το Χιώτικο λαό να συμμετάσχει στην Παναιγιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 27/11/19 στις 6.00 μ.μ .

Συνάδελφοι,το σωματειο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του  στους κατατρεγμένους  που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους  εξαιτίας των πολέμων για την αρπαγή του μαύρου χρυσού που έτυχε να διαθέτουν και το ξαναμοίρασμα του κόσμου.Και δεν φτάνει που ξεριζώνονται από τις εστίες τους και θαλασσοπνίγονται,γίνονται για μια ακόμη φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος  με τον διπλό εγκλωβισμό που τους επιβάλλουν στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στα νησιά εξαιτίας  της αισχρής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Αυτοί που καρπώνονται τον πλούτο τους ,τους αναγκάζουν να μένουν φυλακισμένοι σε κλειστά κέντρα κράτησης με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους και τους κατοίκους των νησιών.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ  συνεχίζει όπως και προηγούμενα ο ΣΥΡΙΖΑ την «ντροπή» , αφήνοντάς τους  απομονωμένους και χωρίς προοπτική επανένωσης  με τις οικογένειές τους .Οι συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και του Δουβλίνου που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην ζωή των ιδίων αλλά και των κατοίκων,όπως ζητήματα υγείας,παιδείας , φύλαξης κλπ.Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση και να δώσουμε χώρο σε ρατσιστικές διαθέσεις ορισμένων αλλά να παλεψουμε

_Την αιτία που γεννά την προσφυγιά που είναι οι πόλεμοι για τον ορυκτό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς.

_Να καταργηθούν όλα τα Hotspots και να μη δημιουργηθούν άλλα.

_Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στις χώρες του τελικού  προορισμού τους.

_ Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες για όσο καιρό παραμένουν.

_Μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

_Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην παροχή υγείας ,παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.

_Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών.

_Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που τους επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11/19 στις 6.00 μμ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.