Κάθε δίμηνο διαγραμμίσεις κάνει κέφι ο Κέφης

του Παντελή Κυδώνη

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, κ. Αντώνης Κέφης τη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά τις περιβόητες και ανύπαρκτες διαγραμμίσεις στο λιμάνι της Χίου.
Φυσικά πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν για ποιες διαγραμμίσεις μίλησε ο κ. Κέφης αφού στην προκειμένη περίπτωση, στην οδό Λεωφόρο Αιγαίου, στην Προκυμαία της Χίου, το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο του νησιού, πεζός και ειδικά επισκέπτης, δεν βλέπει από που μπορεί να διασχίσει το δρόμο για να κατευθυνθεί στην απέναντι πλευρά, αφού οι διαβάσεις πεζών έχουν μετατραπεί σε αόρατες.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ δεν έχει περάσει διάστημα δύο μηνών από το τελευταίο βάψιμο των διαβάσεων και των διαγραμμίσεων από ειδικό συνεργείο. Όπως όλοι θυμόμαστε την ίδια μέρα που βάφτηκαν, αν περνούσε κανείς μετά από λίγες ώρες από το σημείο, οι διαβάσεις δυστυχώς δεν υπήρχαν.
Όσον αφορά το κόστος όλου αυτού του έργου, όπως ενημέρωσε ο κ. Κέφης ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ. Κάθε φορά δηλαδή που έμπαινε μπογιά στην άσφαλτο, ξοδεύονταν 20.000 ευρώ, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.
Τώρα εμφανίστηκε ο κ. πρόεδρος, να μας πει τι;
Ότι οι συγκεκριμένες διαγραμμίσεις και οι διαβάσεις πεζών που ξεκίνησαν οι εργάτες να βάφουν από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου δεν θα ξανασβήσουν;

Οι νέες διαγραμμίσεις στην οδό Λεωφόρο Αιγαίου

Τόσα χρόνια σπαταλούσατε, ενώ το γνωρίζατε κ. Κέφη κάθε φορά 20.000 ευρώ, όχι δικά σας χρήματα αλλά χρήματα του Χιώτη φορολογούμενου πολίτη και συνεχίζετε να το πράττετε. Αφού και αυτή τη φορά, οι διαγραμμίσεις ήδη από την πρώτη μέρα άρχισαν να σβήνουν, με την πρώτη διέλευση των οχημάτων, άλλαξαν χρώμα και από λευκό που συνηθίζουν να είναι, (για να είναι ορατές σε πεζούς και οδηγούς), έγιναν μαύρες.
Κύριε Κέφη έχω μια καλύτερη ιδέα: Οι υπάλληλοι του Διαδημοτικού Λιμενικού ταμείου, πολλοί. Γιατί δεν τοποθετείτε κάποιον κάθε βδομάδα με μια μπατανόβουρτσα και ασβέστη να τις περνάει, όπως έκαναν οι παλιοί;
Καλύτερα έτσι. Δεν θα σπαταλάτε με αυτό τον τρόπο άδικα και εις γνώσιν σας, τα χρήματα του ταλαίπωρου Έλληνα φορολογούμενου πολίτη αυτού του νησιού.
Άλλωστε θα ήταν παράλογο να πει κανείς ότι δεν γνωρίζετε όλα τα σχετικά του Λιμενικού Ταμείου, αφού τα χρόνια της υπηρεσίας σας ως υπάλληλος σε αυτό είναι πολλά.
Και να περάσουμε και σε ένα άλλο θέμα.

Στα Λημνιά της Βολισσού έχει τοποθετηθεί μια «παράγκα» για την εξυπηρέτηση της κοπής εισιτηρίων για μεταφορά από τα Λημνιά στα Ψαρά με το πλοίο της γραμμής Ψαρά Glory.
Την «παράγκα» αυτή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας δεν θα την χρησιμοποιούσαν, ούτε για ουρητήρια κ. Κέφη.

Η παράγκα στα Λημνιά της Βολισσού

Στη συγκεκριμένη περιοχή απ’ ότι γνωρίζουμε υπάρχει κτίριο του κράτους που ίσως και να βρίσκεται στη δικαιοδοσία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που μπορεί να αξιοποιηθεί.
Γιατί δεν τοποθετείτε εκεί τον γκισέ εισιτηρίων για την εξυπηρέτηση των πολιτών;
Τι φοβάστε μην τυχόν και βρωμιστεί το κτίριο;
Εδώ η δυσοσμία του Λιμανιού δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις αν βρεθείς στον παραλιακό δρόμο, αυτό θα σας ενοχλήσει;

Το αναξιοποίητο κτίριο στα Λημνιά της Βολισσού

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.