Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου: Έργα άνω των 4 εκατ. ευρώ στο “κόσμημα” του νησιού

Το Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, αλλάζει σταδιακά όψη, αφού έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση άνω των 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή του από την δημοτική αρχή του Μανώλη Βουρνού.

Το «κόσμημα» της Χίου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά Κολυμβητήρια στα Βαλκάνια, αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση άνω των 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να γίνει πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές και να μπορεί να φιλοξενήσει κορυφαία αθλητικά γεγονότα του υγρού στίβου.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου, θα φτιαχτεί και γήπεδο Beach Volley για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θεωρούνται «νεκρή» περίοδος για το Κολυμβητήριο της Χίου και ως εκ τούτου θα μπορεί να προσελκύει αθλητές και κόσμο, κάνοντάς το λειτουργικό όλο τον χρόνο!

 «Η Χίος έχει μεγάλη παράδοση στα αθλήματα υγρού στίβου, όπου συμμετέχει μαζικά και με ενθουσιασμό, επιτυγχάνοντας μεγάλες διακρίσεις και δημιουργώντας μεγάλους αθλητές. Κέντρο αυτής της προσπάθειας είναι το Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου, μία μεγάλη δημόσια επένδυση της δεκαετίας του ‘80, που σταδιακά είχε απαξιωθεί. Προτεραιότητα για εμάς δεν αποτέλεσε μόνο η συντήρησή του αλλά και η μετατροπή του σε μια σύγχρονη εγκατάσταση, πρότυπη σε πανελλήνιο επίπεδο. Για το σκοπό αυτό πετύχαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις πάνω από 4 εκ. ευρώ για την αναβάθμισή του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς.

Δείτε το VIDEO με τα αναλυτικά έργα που γίνονται στο Ιωνικό Κολυμβητήριο:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.