Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 07:44 σήμερα, Πέμπτη, ανοιχτά της Ρόδου. O σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 37 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του νησιού και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 16,8 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,4 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση περίπου 30χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές από την δόνηση.

Ο Διευθυντής Επιστημονικών Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μία συνηθισμένη δόνηση που σημειώθηκε στο ανατολικό σεισμικό τόξο.

«Ο σεισμός έγινε στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Ρόδο και Τουρκία, 40χλχ από την πόλη της Ρόδου», είπε και τόνισε πως έγινε «έντονα αισθητός».

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν μακριά από κατοικημένες περιοχές, σημείωσε και ερωτώμενος εάν ο σεισμός συνδέεται με την δόνηση που είχε ταρακουνήσει προ ημερών την Τουρκία τόνισε πως δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.