Ιρακινοί και Παλαιστίνιοι οι περισσότεροι μετανάστες στη Χίο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία,  ο συνολικός αριθμός των προσφύγων- μεταναστών ανέρχεται στα 1.623 άτομα, εκ των οποίων 1.164 είναι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, 266 σε πρόγραμμα Στέγασης της Ύπατης Αρμοστείας και 193 άτομα σε άλλη κατάσταση.

Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι 20% είναι από το Ιράκ, 18% από το κράτος της Παλαιστίνης, 14% από το Αφγανιστάν και από 9% Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Σομαλία ενώ το υπόλοιπο 30% από άλλες χώρες. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι και πάλι άτομα που χρήζουν πολιτικού ασύλου.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά σε φύλο και ηλικίες, το 57% είναι άντρες, 22% γυναίκες και στο υπόλοιπο 21% των παιδιών υπερισχύουν τα αγόρια με 11% (10% κορίτσια).

Σε ό,τι αφορά τα άλλα νησιά του Αιγαίου, την τελευταία εβδομάδα του Μάρτη συνολικά έφθασαν 322 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Λέσβο (268), 48 στα Δωδεκάνησα και 6 στη Σάμο.

Αυτήν την εβδομάδα, μετά τη σχετική έγκριση από τις αρχές, 74 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα. Από αυτούς, οι 44 (59%) μεταφέρθηκαν -με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες- σε ανοικτές δομές υποδοχής / φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Συνολικά από 25 Φεβρουαρίου έως και 31 Μαρτίου αναχώρησαν από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα 519 αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.